PELIK? : Pondan Guna Tandas Awam Wanita, Tapi Wanita Diminta Betulkan Tudung Di Surau

Isu mengenai golongan ‘wanita jadian’ sering menggunakan tandas wanita di tempat awam sedang hangat menjadi bualan ramai.

Mana tidaknya, sebelum ini tular ciapan mendedahkan golongan transgender ini menimbulkan rasa kurang senang apabila enggan keluar dan memberi ruang kepada wanita yang sedang memperbaiki tudung mereka di hadapan cermin tandas.


Gambar sekadar hiasan


Boleh betulkan tudung di tempat lain seperti surau

Rentetan itu, terdapat seorang individu dikenali @hanabelie memuat naik ciapan dan meluahkan pandangan peribadinya mengenai isu tersebut.

Dalam ciapan tersebut, wanita berkenaan menyarankan para muslimah di luar sana untuk mencari tempat lain untuk ‘betulkan’ hijab mereka seperti di dalam surau.

“Awak boleh betulkan hijab di tempat lain dan mungkin di surau. Jangan buat drama,”ciapnya.

Memalukan agama saja..

Katanya lagi, sikap ‘dramatik’ pengguna muslimah lain sedikit sebanyak menimbulkan rasa kurang senang penganut agama lain.

Malah, ia tidak seharusnya menjadi kunci perbincangan kerana aurat seorang wanita juga tidak boleh dilihat oleh wanita bukan beragama Islam sekiranya mereka hendak membuka dan memperbetulkan tudung di tandas awam.

Tahu tak cermin surau macam mana?

Bagaimanapun, ciapan dan bebenang tersebut mendapat reaksi negatif di kalangan warganet lebih-lebih apabila para wanita muslimah diminta menghormati pengguna tandas awam lain terutama golongan transgender.

Bukan itu sahaja, mereka mempersoalkan sama ada individu tersebut sedia maklum mengenai keadaan sebenar di dalam surau wanita termasuk saiz dan kuantiti cermin yang disediakan kepada pengguna.

Berita Selanjutnya :

PANAS!!! Anak Pelakon Lelaki Terkenal Sanggup Lakukan Adegan ‘PANAS’ Demi Kerjaya

Raisuddin Sanggup Tempuhi 7 Jam Perjalanan Jumpa Kanak-Kanak Mirip Siti Sarah Untuk Ubati Rindu

PANAS!!! : ‘Ustaz’ Kacau Baby Shima Mesej Minta Coli