Keluarga pengkid pakai ihram di mekah kosongkan rumah elak dikecam jiran

Keluarga pengkid pakai ihram di mekah kosongkan rumah elak dikecam jiran. Sedia maklum, baru-baru ini tular satu kisah mengenai seorang ‘pengkid’ memakai ihram ketika melakukan Umrah di Tanah Suci dan hal itu telah mendatangkan kemarahan orang ramai.

Difahamkan daripada seorang jirannya, kini rumah ibu bapa wanita yang menyerupai lelaki itu sunyi sejak kes anak mereka menjadi tular di platform media sosial.

Jirannya juga menyifatkan wanita terbabit sememangnya mementingkan diri dan tidak memikirkan langsung tentang perasaan ahli keluarga yang tinggal di Gelong Penyu, Bota.

Keluarga pengkid pakai ihram di mekah kosongkan rumah elak dikecam jiran

Memetik laporan Utusan Malaysia, jirannya itu hanya melihat keluarga wanita terbabit hanya pulang untuk sementara waktu saja sebelum tergesa-gesa keluar dari rumah terbabit.

Dalam pada itu, dia juga memberitahu wanita yang memakai ihram itu memang sudah berpewatakan seperti lelaki sejak kecil dan selalu pakai seluar serta baju-T.

Sebelum ini, seorang pengguna media sosial ada berkongsikan video berdurasi 17 saat memaparkan seorang wanita memakai ihram ketika dirinya sedang tawaf depan Kaabah dalam Masjidil Haram di Mekah.

BACA JUGA :

Tular video lelaki gunting bendera Malaysia di Ibukota

Ketua Pemuda Pas ajak PH tumbangkan UMNO di Pahang

Penyokong Najib Razak sesat gelar Khalifah Islamiyyah Malaysia