Gempar!!! Satu Balai Polis letak jawatan

Satu Balai Polis letak jawatan. Satu balai polis meletak jawatan tanda protes terhadap pengurus bandar baharu dilantik yang didakwa mewujudkan “persekitaran kerja yang bermusuhan”. Kejadian ini berlaku di North Carolina, Amerika Syarikat.

Ketua Polis Kenly, Josh Gibson pengumuman peletakan jawatan itu di Facebook pada Khamis, malah memberitahu penolong pengurus bandar dan kerani kanan turut mengikut jejak beliau dan lima pegawainya.

“Saya menyerahkan notis dua minggu (peletakan jawatan) bersama seluruh jabatan,” kongsinya di Facebook yang dilapor New York Post.

Gibson berkata, pengurus bandar, Justine Jones yang dilantik Jun lalu membina persekitaran yang dirasakan beliau tidak mampu untuk terus berkhidmat kepada masyarakat.

Berdasarkan salinan surat yang diperoleh WRAL, Gibson tujukan surat peletakan rasmi itu kepada Jones bersama alasan bahawa pasukannya tidak yakin dapat mencapai kemajuan seperti “perkembangan penting” yang dicapai ketika mendepani “turun naik” yang tidak menentu sebelum ini.

Sama ada dalam suratnya mahupun perkongsian di Facebook, Gibson tidak menyatakan secara spesifik perihal Jones sebagai penyebab utama mereka meletak jawatan.

Gempar!!! Satu Balai Polis letak jawatan

Bagaimanapun, ketua polis itu memberitahu WRAL yang beliau sedia mempertimbangkan untuk kekal berkhidmat sekiranya Jones berundur.

Susulan perkembangan mengejutkan itu, bandar itu mengadakan mesyuarat tergempar tertutup, kelmarin.

Jones pula enggan mengulas perkara itu, sambil memberitahu WRAL bahawa beliau dalam posisi yang “bukan sewenangnya boleh bersuara mengenai masalah kakitangan.”

BACA JUGA :

Ini kisah perkenalan Wany Hasrita dan Al Adib Fahmi sebelum bernikah

Ini profil dan fakta menarik yang membuat Wany Hasrita terpikat dengan Al Adib Fahmi

Pendakwah terkenal sekolahkan pengerusi kem tahfiz isu ustaz rogol remaja 14 tahun