Bayi baru lahir layak dapat RM300, ini perinciannya

Bayi baru lahir layak dapat RM300, ini perinciannya.Tahukah anda di bawah Bajet 2022 kerajaan negeri, kerajaan akan memberikan insentif sebanyak RM300 kepada ibubapa yang mempunyai anak yang baru lahir.

Program ini bertujuan untuk meringankan beban ibubapa yang memerlukan duit untuk pembelian barangan penjagaan bayi dan ibu bersalin semasa berpantang.

Jumlah Bantuan

Kerajaan Negeri Pahang telah melancarkan program Anak Kebanggan Pahang 2023 (Pahang Pride Kid 2023) dan terbuka kepada semua orang untuk memohon bantuan RM300 ini. Menurut YAB Menteri Besar Pahang, tujuan lain adalah untuk menggalakkan kadar kelahiran di negeri itu yang masih lagi rendah.

Pemberian Saguhati Untuk Setiap Kelahiran

Bayi baru lahir layak dapat RM300, ini perinciannya

Setiap bayi yang dilahirkan di pahang bermula tahun 2022 layak untuk menerima saguhati di bawah Program Anak Kebanggaan Pahang. Tujuan pemberian bantuan ini adlaah untuk meringankan beban keluarga membuat simpanan dan barangan penjagaan bayi serta ibu semasa berpantang.

Maklumat Lanjut
Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut mengenai bantuan ni, anda boleh layari laman web Portal Kerajaan Negeri Pahang atau hubungi talian 09 – 512 6600

BACA:

Lepas kalah saman, Amber Heard dilihat ‘shopping’ di kedai murah

Rugi RM1 juta : Pengusaha Durian King ‘terduduk’, buah kena serang penyakit

Proton bakal hentikan tempahan, ini puncanya