Viral Sebab Kena Marah Cikgu Datang Sekolah Pakai ‘Make-Up’, Sedih Ammara Terubat Bila Dapat Bergambar Dengan Agong

Baru-baru ini, tular di media sosial berkenaan hantaran seorang bapa yang terkilan dengan guru di sekolah anaknya apabila memarahi murid terbabit kerana mengenakan alat solek sewaktu pertandingan pakaian beragam bersempena dengan Hari Merdeka.

Kena marah cikgu sebab pakai make up

Perkara tersebut menjadi perhatian ramai dan pelbagai maklum balas diterima di TikTok bapa kanak-kanak berkenaan iaitu shazliey1.

Agong turun kenderaan bergambar bersama

Namun begitu, momen sedih yang dihadapai murid tahun dua itu nampaknya sedikit terubat apabila Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah mencemar duli dengan turun daripada kenderaan yang dinaiki sewaktu selesai Sambutan Hari Kemerdekaan ke-66 di Dataran Putrajaya sewaktu melihat adik Ammara yang melambai-lambainya ketika mahu berangkat pulang.

@shazliey1 pengamalan dan dugaan yang hebat buat anak papa… Nur Ammara Keysha.. #ammarakeysha #fyppp #fypシ ♬ Instrumen Sedih – Yuda pratama

Menerusi perkongsian bapa kepada adik Nur Ammara Keysha, pengiring kepada KDYM Agong telah menjelaskan kepada Tuanku bahawa kanak-kanak berkenaan adalah murid yang viral beberapa hari lepas di TikTok.

Raja Permaisuri Agong yang berada di dalam kenderaan juga sedikit terkejut dan tersenyum selepas mengetahui tentang adik Ammara.

@shazliey1 Allahuakbar…mengigil papa hari ni Ammara…!!!! Ampun Tuanku… KDYMM Seri Paduka Yang di Pertuan Agong perkenan mencemar duli turun dari kenderaan rasmi apabila nampak Ammara melambai-lambai sewaktu baginda ingin berangkat pulang dari menyaksikan perbarisan sempena hari kemerdekaan di Putrajaya.. #AmmaraJumpaAgong #AgongJumpaAmmara #ammarakesya #ammaraviral #kanakkanakviral #AmpunTuanku #HariKemerdekaan #merdeka #ammara #bajuammaraviral #kisahammara #ammaratiktok ♬ Bahagiaku Sederhana – Jamik Jams & Feat Rangga & Ayena Prowind

Ada pelangi selepas hujan

Perkongsian yang dibuat oleh bapa kanak-kanak berkenaan telah mendapat pelbagai maklum balas daripada warganet.

Rata-rata mengatakan bahawa selepas hujan pasti ada pelangi memandangkan minggu lalu menjadi hari yang agak menyedihkan buat murid berkenaan selepas dimarahi guru dihadapan rakan-rakan sewaktu hadir ke sekolah memakai alat solek.

Ada hikmah disebalik kesedihan

Baca Selanjutnya :