Viral guru wanita dan pelajar akrab, dilayan bagai puteri

Viral guru wanita dan pelajar akrab, dilayan bagai puteri. Menjadi idaman setiap tenaga pendidik mempunyai anak murid yang beradab serta menghargai diri mereka setelah penat jerih mendidik insan-insan ini.

Itulah yang dialami oleh seorang guru sukan di sebuah sekolah di Selangor, apabila video yang dimuat naik di akaun TikToknya, dikenali sebagai @nurulatikahbaharu mendapat perhatian orang ramai.

Di dalam video itu, anak-anak muridnya kelihatan ‘sayang’ sangat kepadanya sehingga sanggup berkaki ayam dengan memberikan selipar dan payung kepada cikgu itu ketika hari hujan.

Viral guru wanita dan pelajar akrab, dilayan bagai puteri

“Bila murid layan seperti ibu dan puteri. Seorang bagi selipar dan dia rela berkaki ayam sebab tidak mahu kasut cikgu basah, yang seorang lagi cepat-cepat pergi ambil payung sebab enggan lihat saya basah,” tulisnya di dalam video itu.

Sehingga kini video tersebut telah meraih 1.5 juta tontonan, 159,000 tanda suka dan 805 perkongsian.

Tinjauan Kosmo! di ruangan komen mendapati orang ramai terharu dan memuji anak-anak murid itu yang beradab terhadap guru mereka serta mempercayai guru itu sangat mesra terhadap pelajar-pelajarnya sehingga mendapat layanan sedemikian.

@nurulatikahbaharuMy honey star ❤️♬ original sound – bigboss

“Budak-budak ini kalau cikgu layan mereka dengan baik, mesti mereka akan layan kita seperti puteri juga. Mesti cikgu ini beri layanan yang baik pada mereka,” komen seorang netizen.

“Tinggi adab budak-budak ini, semoga mereka semua sentiasa menjadi kebangaan ibu bapa dan guru-guru mereka,” komen netizen yang lain pula.

BACA JUGA:

Lelaki Rusia viral selepas rakaman menyelamatkan “Squirrel” yang bunting

Bercerai 3 kali, Zarina dilihat mesra bersama cikgu swimming

Kes dera Adik Bella ditangguh kerana alasan Siti Bainun