Terkejut cawan teh tiba-tiba meletup lepas baca doa, confirm ada santau ni!

Macam mercun pula cawan mengandungi teh suam tiba-tiba meletup kerana didakwa terkena santau oleh mereka dalam percubaan ilmu orang-orang terdahulu..

Menerusi video klip yang dimuat naik di TikTok pemilik Chef Tido yang merupakan seorang peniaga, dia berkata ini merupakan pertama kali dia menghadapi kejadian yang paling teruk seperti itu.

“Kali ini paling dahsyat punya, macam mercun bom pula,” katanya di kapsyen.

Terkejut cawan teh tiba-tiba meletup lepas baca doa, confirm ada santau ni!

“Seminggu dua baru boleh berjalan benda macam ini, permainan orang-orang zaman dahulu. Mereka ini bila sudah cukup masa, kena cuba ilmu mereka ini,” katanya.

Tambahnya lagi, dia tidak menyangka cawan yang berisi teh suam boleh meletup secara tiba-tiba bila dibaca doa.

“Bayangkan teh suam boleh meletup pula cawannya. Kalau air panas tu boleh percaya sebab air tu tengah panas. Terpulang lah pada yang hendak percaya atau tidak, segalanya di tangan anda,” yakin pemilik.

Menjengah ke ruangan komen, orang ramai orang bersetuju itu adalah perbuatan santau.

“Pernah kena, abang ipar saya sampai luka terkena kaca di badan, sebelum itu dia baca bismillahillazi la yadhurru sampai habis, lepas itu meletup cawan tu,” komen Adawiah.

“Aku pembuat air banyak kali dah gelas pecah sebab isi air panas. Tapi kalau bagi pada pelanggan, tiba-tiba pecah, tidak pernah lagi. Mungkin ada sesuatu,” kata Siti Aishah.

“Kawan saya pernah cerita depan mata, air milo ais pecah walhal gelas tebal punya. Pada masa itu, mereka kata tiba-tiba tergerak hati hendak baca doa,” kata Ayramancha.

“Allahu, manusia zaman sekarang ini sudah berbalik pada zaman purba. Benda syirik-syirik seperti suka betul dibuat,”katanya dipetik Kosmo.

Baca juga: “Aku dihalau mentua lepas jadi biawak hidup, isteri rela ikut tanpa tahu perkara sebenar”