Tauke carwash tak mahu tanggungjawab isu kunci patah, wanita rugi RM 575

Seorang wanita, dikenali sebagai Aeenz Mohd Ghazali, meluahkan rasa kecewa terhadap pemilik pusat cuci kereta di Taman Perling, Johor, yang dikatakan biadab selepas mengalami masalah dengan kunci keretanya. Kekecewaan ini diutarakan menerusi satu hantaran yang menjadi viral di Facebook.

Aeenz Mohd Ghazali menceritakan bahawa dia menghantar keretanya, sebuah Exora, untuk dicuci dengan pakej premium di pusat cuci tersebut. Dia meletakkan kunci kereta di tempat yang disediakan dan dijanjikan bahawa keretanya akan siap dicuci dalam masa sejam.

Apabila wanita tersebut kembali untuk mengambil keretanya, dia terperanjat apabila mendapati lampu kereta menyala, menunjukkan enjin telah dihidupkan. Selepas keluar dari pusat cuci kereta, dia menyedari kunci kereta telah berderai dan segera memberitahu suaminya.

Tauke carwash tak mahu tanggungjawab isu kunci patah, wanita rugi RM 575

Wanita itu menjelaskan bahawa masalah ini terjadi selepas 10-15 buah kedai yang telah dia lawati setelah mengambil kereta. Cip kunci, bateri, dan sebahagian daripada casing kunci turut berderai.

Mengenai insiden ini, wanita itu dan suaminya mendatangi pusat cuci kereta tersebut dan menghadapi pemilik premis. Dalam video yang dikongsikan, dapat dilihat wanita tersebut tidak berpuas hati dengan tuduhan yang dilemparkan kepadanya dan bertengkar mulut dengan pemilik pusat cuci kereta.

Tidak hanya itu, Aeenz Mohd Ghazali turut mendakwa pemilik pusat cuci kereta enggan untuk bertanggungjawab dan tidak memohon maaf atas kejadian yang berlaku. Menurutnya, pemilik pusat cuci kereta tersebut mati-mati menuduhnya sebagai yang menghidupkan enjin kereta dan mematahkan kunci. Akibat insiden ini, wanita itu terpaksa menanggung kerugian sebanyak RM575 untuk membuat kunci baru.

Pusat cuci kereta tersebut, bagaimanapun, menafikan tuduhan dan menyatakan kenyataan wanita itu sebagai fitnah. Walaupun demikian, mereka mengakui kelakuan kurang sopan dan memohon maaf atas tindakan tersebut.

Baca Juga : Inilah lelaki pertama kena loteri RM 69.6 juta pada usia 40 tahun