Suami nekad buat ujian DNA semua anaknya selepas rasa curiga, hasilnya mengejutkan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Suami nekad buat ujian DNA semua anaknya selepas rasa curiga, hasilnya mengejutkan circle dna dna replication dna structure dna test bts dna[/bg_collapse]

 

Berperanan sebagai rumah perlindungan bagi remaja hamil luar nikah, Baitus Solehah menerusi laman Facebook sering berkongsi kisah-kisah dan latar belakang anak jagaan mereka.

Terbaru, pihak Baitus Solehah mendedahkan kisah seorang wanita yang sudah berkahwin tergamak melakukan zina dengan lelaki lain sehingga hamil.

Keempat-empat anak tak sah taraf

Menerusi perkongsian Baitus Solehah di Facebook menceritakan pengalaman mereka sepanjang mengendalikan urusan pendaftaran bayi tidak sah taraf dan sebagainya. Mereka mengakui itu bukanlah sesuatu perkara yang mudah kerana banyak proses yang perlu dilakukan.

Suami nekad buat ujian DNA semua anaknya selepas rasa curiga, hasilnya mengejutkan

Bercerita dengan lebih lanjut, terdapat seorang wanita berusia 24 tahun yang sudah bernikah telah mendaftar masuk ke Baitus Solehah tetapi apabila ditanya mengenai kandungan, wanita terbabit dikatakan enggan bercakap jujur. Tetapi segalanya ‘terkantoi’ selepas pihak Baitus Solehah mendaftarkan kelahiran bayi berkenaan. Rupa-rupanya itu adalah anak keempat yang berstatus tidak sah taraf.

Ketika daftar masuk tidak jujur, tidak menyatakan kandungan anak keberapa. Sangkaan saya datang Baitus Solehah, merupakan kandungan kali pertama. Sekali bila daftar kelahiran, rupanya anak ke 4. Keempat anak pulak tidak sah taraf. Sedangkan pernah bernikah.

Berzina dengan lelaki lain

Difahamkan, wanita ini dan suaminya bercerai selepas melahirkan anak kedua. Keputusan tersebut dibuat selepas si suami melakukan ujian DN4 dan hasilnya menunjukkan bayi dalam kandungan itu bukan darah dagingnya.

Menurut beliau, “kami bercerai selepas lahir anak kedua.” Bernikah waktu mengandung anak pertama. Maka sepatutnya anak kedua adalah anak sah taraf, tetapi kenapa didalam rekod dinyatakan anak tidak sah taraf juga.

Rupanya ketika mengandung anak kedua, berzin4 dengan orang lain. Suami sanggup buat ujian DN4 sebelum membenarkan guna sijil nikah untuk daftar kelahiran. Dari DN4 disahkan benar bukan anak suami. Jadi suami jatuhkan talak. Lepas tu anak ketiga dengan orang lain. Sekarang anak ke-4 pun dengan lelaki lain.

‘Sampai bila nak berzina?’

Sementara itu, pihak Baitus Solehah menasihati orang ramai terutamanya golongan wanita supaya menjaga maruah dan tidak terjebak daripada melakukan perbuatan tidak bermoral. Tidak kurang juga, wanita yang sudah berkahwin juga dinasihatkan supaya menjaga rumah tangga dan menjalankan tanggungjawab sebagai isteri dengan baik selain taat dengan perintah suami.

Sampai bila nak berzina? Dah elok nikah ada suami, masih main cinta dengan orang lain. Akibatnya diceraikan. Cukup cukup melakukan dosa yang lepas, usah ditambah dosa baru. Yang terima dan menanggung akibat adalah anak tu. Kasihan, sampai 4 orang. Umur masih muda, baru 24 tahun.

Komen netizen

Suami nekad buat ujian DNA semua anaknya selepas rasa curiga, hasilnya mengejutkan circle dna dna replication dna structure dna test bts dna

Berita penuh : https://www.hiburan.myrnws.com/2021/03/11/empat-kali-tak-sah/?

Tonton:

Baca:

Saintis perjelas kesan bumi “pusing” lebih cepat berbanding 50 tahun dahulu

Lipan “seronok” bersarang di rumah kita, ini punca sebenar

Harimau tiba-tiba sahaja muncul semasa tebang pokok, seolah beri petanda…