Siapa suruh block kereta orang, pemandu langgar kereta blocking bertalu-talu

Menghalang laluan di tempat letak kereta adalah satu tindakan yang tidak hanya tidak wajar, tetapi juga boleh menjadi punca ketidakselesaan kepada pemilik kenderaan lain, terutamanya dalam situasi kecemasan.

Kejadian yang berlaku di China pada bulan Januari lalu adalah satu contoh yang memaparkan betapa tindakan menghalang laluan ini boleh mencetuskan kemarahan dan kejadian tidak diingini.

Seorang pemandu kereta di China telah merempuh kenderaan yang menghalang laluannya di tempat letak kereta.

Siapa suruh block kereta orang, pemandu langgar kereta blocking bertalu-talu

Video rakaman insiden ini, yang dimuat naik di Instagram @dandelion_transport, menunjukkan pemandu kereta tersebut cuba untuk keluar dari tempat letak kereta, tetapi dihalang oleh sebuah kereta hitam di hadapannya.

Dalam video tersebut, pemandu tersebut nampak bertindak dengan agresif, merempuh kereta di hadapannya beberapa kali sebelum berjaya keluar dari tempat letak kereta tersebut dan meninggalkan kawasan tersebut.

Tindakan yang mengejutkan ialah pemandu tersebut sanggup merosakkan keretanya sendiri dalam proses tersebut.

Kemungkinan, pemandu itu marah terhadap pemilik kenderaan yang menghalang laluannya, terutamanya jika pemilik tersebut tidak memberikan maklumat untuk dihubungi bagi mengalihkan kenderaan itu.

Walau bagaimanapun, punca sebenar kejadian tidak dapat dipastikan dan masih belum disahkan.

Baca Juga : Suami sibuk nak pinjam duit bonus kerajaan aku, sekali dapat tahu dia belanja awek lama dia