Semua kecoh lari lintang pukang bila ular lidi lintas jalan

Di Bogor, Jawa Barat, satu jalan sesak disebabkan oleh kehadiran seekor ular berwarna hijau yang melintas, menyebabkan pemandu dan penunggang motosikal terpaksa memberhentikan kenderaan mereka.

Menurut rekod video yang dikongsikan di platform TikTok, seekor ular berwarna hijau terlihat melingkar di tengah-tengah jalan.

Kehadirannya menyebabkan beberapa penunggang motosikal dan pemandu kereta terpaksa berhenti dan meragui cara untuk melintasi reptilia tersebut.

Semua kecoh lari lintang pukang bila ular lidi lintas jalan

Ular tersebut tetap berada di atas jalan tanpa segera meninggalkan laluan utama. Seorang penunggang motosikal yang membawa anaknya mengalihkan kenderaannya ke pinggir jalan, dan ada yang terpaksa memberhentikan kenderaan mereka.

Tindakan ini menyebabkan kesesakan di jalan tersebut, dengan kenderaan berhenti atau bergerak perlahan. Sebuah keterangan dalam video tersebut menyatakan, “Sesak kerana tutup jalan (salah), sesak kerana ular (betul).”

Video itu menjadi viral dan mendapat pelbagai komen daripada netizen. Seorang netizen berpendapat, “Ular itu hanya melintas, mengapa takut padanya?” Sementara itu, seorang lagi pengguna berpandangan, “Abang yang memakai kasut but! Dia mengangkat kaki paling tinggi padahal dia memakai but.”

Baca Juga : Dikurung di motel, pengalaman pahit dua beradik ini diculik Along, sekali ini rupanya