Sedihnya bila penat ulang alik bagi hadiah kat awek, rupanya awek cari jantan lain

Pengakuan seorang pemuda mengenai pengorbanannya dalam hubungan, yang sering dipertikaikan oleh golongan wanita, mencuri perhatian ramai dengan lebih dari 2.2 juta tontonan di TikTok.

Melalui video yang menjadi viral, pemuda ini, yang hanya memiliki 4,000 pengikut, mendedahkan pelbagai barang yang diberikannya kepada teman wanitanya sebelum hubungan mereka sebagai pasangan kekasih berakhir.

Dikenali sebagai Ash, dia berkongsi tangkapan skrin peta perjalanannya dari Johor ke Pahang semata-mata untuk berjumpa dengan wanita tersebut.

Sedihnya bila penat ulang alik bagi hadiah kat awek, rupanya awek cari jantan lain

Pernah suatu ketika, motosikal yang dinaikinya mengalami kerosakan ketika dalam perjalanan untuk bertemu dengan kekasih hatinya.

Bukan sahaja itu, pemuda ini juga mengakui bahawa dia sering membeli makanan dari restoran makanan segera untuk keluarga wanita tersebut, berbanding dengan memberikan perbelanjaan untuk keluarganya sendiri.

“Saya sanggup menahan lapar demi dia. Saya belanja keluarganya makan, walaupun keluarga saya sendiri jarang kali dibelanjakan.

“Saya belikan cincin Pandora sebagai tanda kasih sayang… semuanya berwarna pink, kerana itu warna kegemarannya.

“Pada hari pertama dia masuk kolej, saya datang tetapi saya tidak dapat menemui dia,” ungkapnya di TikTok.

Menyayat hati, dia turut berkongsi gambar hadiah-hadiah yang diberikan oleh individu lain kepada kekasih hatinya.

Menceritakan pengalaman yang dialaminya, pemuda ini menyatakan bahawa semuanya bermula apabila teman wanitanya itu berkenalan dengan lelaki lain semasa melanjutkan pengajian di kolej swasta.

“Selepas beberapa hari, awak sudah bersama orang lain. Saya tidak terkejut… sebelum kita berpisah, saya sudah tahu awak akrab dengan orang lain, saya tidak menyalahkan awak.

“Ini adalah takdir Allah. Terima kasih atas segala-galanya, anggap apa yang saya berikan ini sebagai sedekah,” katanya.

Berbicara lebih lanjut, pemuda ini mengungkapkan bahawa hubungan yang berlangsung lebih dari setahun itu kerap menguji kesabaran dan daya tahannya.

Namun, sepanjang tempoh tersebut, dia tidak pernah mengeluarkan kata-kata kasar atau mencaci maki di hadapan kekasihnya.

“Awak sama sekali tidak memikirkan atau menghargai segala yang saya lakukan… saya mengabaikan perasaan saya sendiri demi awak, saya mengalah setiap masa dan meminta maaf walaupun saya tidak bersalah.

“Lebih dari setahun saya bersabar dengan awak, saya tidak pernah mencaci maki awak selama kita bersama, saya tidak pernah mencarut di hadapan awak.

“Saya pernah pergi, tetapi awak merayu untuk saya kembali. Tetapi setelah saya kembali, awak masih menunjukkan sikap yang sama.

“Saya rasa bodohnya saya menerima awak kembali. Awak lebih mementingkan ego daripada hubungan ini, setiap kali saya luahkan perasaan saya, awak fikir saya ingin bertengkar,” katanya.

Perkongsian ini mendapat perhatian warganet, dengan kebanyakan merasa simpati terhadap apa yang dialami oleh pemuda tersebut.

Beberapa juga memberikan kata-kata semangat dan mendoakan agar dia dapat bertemu dengan jodoh yang lebih baik.

“Baik lelaki atau perempuan, apabila mencintai, usaha tidak main-main. Prinsip saya, apabila kita melepaskan, kita tidak akan kembali lagi.

“Kawan saya juga berada dalam situasi seperti awak, bro. Sebelum masuk kolej, okay. Tetapi selepas masuk, semuanya berubah 100 peratus. Kadang-kadang saya rasa kasihan pada rakan saya yang sudah berusaha dengan segala-galanya.

“Sakit hati itu timbul kerana usaha yang diberikan kepada orang yang salah… seperti orang yang salah pada waktu yang betul,” komen beberapa warganet.

Baca Juga : Safiey Illias minta netizen berhenti kacau Fathia, “dia insan yang selalu call, ingat saya”