‘Saya bawa baucar diskaun diperlekeh kedai barang kemas terkenal’ luah pelanggan

Salah satu strategi berbelanja yang cerdas yang sering digunakan oleh penduduk tempatan adalah dengan memanfaatkan baucar diskaun.

Walau bagaimanapun, seorang pengguna TikTok dengan nama akaun @abnormina telah berkongsi pengalamannya dalam sebuah video ketika membeli barang kemas dari sebuah kedai terkenal di sebuah pusat membeli-belah di ibu negara.

Dalam pengalaman tersebut, beliau bersama seorang rakan pergi ke kedai tersebut dengan niat untuk membeli cincin persahabatan atau ‘bestie ring’. Mereka menerima baucar potongan RM50 untuk pembelian di kedai tersebut dari sebuah pasar raya.

'Saya bawa baucar diskaun diperlekeh kedai barang kemas terkenal' luah pelanggan

Apabila mereka bertanya kepada seorang penasihat jualan mengenai barangan yang boleh dibeli dengan baucar tersebut, mereka mendapati SA tersebut seolah-olah menganggap mereka sebagai orang yang menganggu dan bertanya semula sama ada mereka benar-benar mahu menggunakan baucar.

Pertanyaan seterusnya adalah berkaitan dengan cara mendapatkan baucar tersebut dari pasar raya. Rakan pengguna TikTok tersebut juga menanyakan kepada SA mengenai kualiti barang kemas jenis perak yang banyak dijual di kedai tersebut dan sama-sama dipertikaikan apakah ia mudah berkarat.

SA tersebut menjawab dengan nada yang jengkel, tetapi pengguna dan rakannya tetap menunjukkan sikap profesional dalam situasi tersebut.

Dalam video yang sama, wanita tersebut turut menyatakan bahawa SA tersebut mengajukan soalan-soalan peribadi kepada mereka, seperti tempat tinggal, pekerjaan, dan jabatan di mana mereka berkhidmat.

Mereka juga diminta mengenai pekerjaan di bahagian kewangan untuk syarikat tertentu, yang diikuti dengan reaksi merendahkan daripada SA tersebut.

Di akhir pembelian, kedua-dua wanita tersebut ditanya samada mereka berminat untuk mendaftar sebagai ahli jenama barang kemas tersebut.

Walaupun mereka pada mulanya enggan, mereka bersetuju apabila diberitahu mengenai pemotongan harga 20% sempena hari jadi.

Di ruangan komen, banyak netizen berkongsi pengalaman serupa ketika berbelanja di cawangan kedai barang kemas yang terkenal di TRX Mall. Malah, ada yang mendakwa pengalaman buruk serupa dialami di cawangan lain di Lembah Klang.

Baca Juga : Ingatkan scammer rupanya betul dia menang kereta