Sambut Tahun Baharu, remaja 13 tahun dinodai dalam sawah padi

Seorang pekerja kasar telah ditangkap kerana didakwa melakukan serangan seksual ke atas seorang remaja berusia 13 tahun di kawasan sawah padi di Kampung Bukit Abal semalam.

Kejadian ini berlaku selepas suspek membawa mangsa tersebut untuk menyambut tahun baru.

Suspek berusia 17 tahun itu ditahan kira-kira pukul 1 tengah hari semasa berada di dalam sebuah bas di Bentong, Pahang, di mana dia cuba melarikan diri ke Kuala Lumpur.

Sambut Tahun Baharu, remaja 13 tahun dinodai dalam sawah padi

Superintendan Zaizul Rizal Zakaria, Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, menyatakan bahawa pihaknya menerima laporan kes pada kira-kira pukul 6.50 pagi tadi dan segera menjalankan siasatan yang membawa kepada penahanan suspek.

Menurut siasatan, mangsa dikatakan keluar bersama suspek tanpa pengetahuan ibunya, menggunakan sebuah motosikal dari Pantai Bukit Keluang, Besut, Terengganu, menuju ke Pasir Puteh.

“Suspek membawa remaja itu bersiar-siar di sekitar kawasan Besut dan Pasir Puteh sempena menyambut tahun baru.

“Lelaki itu kemudiannya membawa mangsa ke kawasan sawah padi di Kampung Bukit Abal, di sini sebelum bertindak menodai kanak-kanak tersebut,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Zaizul Rizal menyatakan bahawa selepas kejadian itu, suspek meninggalkan mangsa di tepi jalan berhampiran Balai Polis Banggol Judah, Machang, sebelum ditemui oleh ahli keluarganya.

Beliau menambah, tindakan cepat pihak polis berjaya menahan suspek di dalam sebuah bas di Bentong hari ini.

Suspek akan direman untuk membantu siasatan dan kes ini akan diurus mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana dakwaan rogol.

Baca Juga : Ini respon Shila Amzah bila bapa kandung Seth tak jenguk anak