Rita Rudaini tidak beri kebenaran bekas suami jumpa anak

Rita Rudaini memberikan jawapan sinis kepada soalan seorang pengikut di Instagram yang bertanya tentang bekas suaminya, Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak, yang juga bapa kepada dua anak mereka, Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna.

Dalam hantaran yang dimuat naik Rita, pelakon asal Kangar Perlis itu berkongsi perasaan sayunya ketika menghantar anak sulungnya, Rayyan, pulang ke asrama selepas sesi persekolahan 2024 dibuka baru-baru ini.

Dia turut memaklumkan bahawa anaknya meminta agar dia tidak pergi lagi dan menanti di tingkap ketika pulang.

Rita Rudaini tidak beri kebenaran bekas suami jumpa anak

Seorang netizen kemudiannya bertanya tentang bapa kandung anak Rita, dan jawapan Rita tampak sinis.

Dia mengingatkan bekas suaminya untuk tidak berangan datang berjumpa anaknya, menyatakan bahwa lelaki tersebut tidak pernah ambil tahu tentang anaknya sejak kecil lagi.

“Sapa? Tak payah (melawat). Masa kecil, kena basuh berak, tengah menyusu tak nak pula tengok. Dah besar, saya bela bagi pandai, dah senang tak payah basuh berak, tak payah berangan nak datang! Jumpa di padang Mahsyar nanti,” sindir Rita.

Jawapan tersebut mendapat respons positif dari pengikut Rita yang memberi sokongan dan kagum dengan keberanian dan keteguhan hatinya dalam membesarkan anak-anaknya sendirian.

Seorang pengikut menyatakan penghormatannya terhadap Rita kerana membesarkan anak dengan baik, sambil mendoakan kebahagiaan mereka.

Pengikut lain menyatakan setuju dengan sikap Rita, mengingatkan bahawa dunia ini hanya sementara, dan keadilan akan dijelaskan di akhirat.

Kesimpulannya, pengikut Rita menunjukkan sokongan dan hormat terhadap keputusan dan keberanian Rita dalam menghadapi cabaran hidupnya.

Untuk makluman, Rita pernah berkahwin dengan Aidil Zafuan pada 2008 dan dikurniakan dua orang anak lelaki sebelum bercerai pada September 2013.

Baca Juga : Ini amaran terakhir kepada Houthi dari US dan sekutu