Puteri Sarah hilang RM 26k minta pengawai pemasaran pulangkan balik duit

Puteri Sarah Liyana, seorang pelakon, memberikan amaran kepada seorang pegawai pemasaran yang didakwa menipunya dengan mengenakan caj yang tinggi semasa berurusan perniagaan.

Dalam hantaran di Instagram Story (IG Story), Sarah menyatakan bahawa beliau telah berulang kali merayu kepada individu tersebut untuk mengembalikan jumlah wang sebanyak RM26,000 yang telah diambil.

“Penat bekerja, melakukan siaran langsung siang malam, tetapi kenapa ada orang yang dengan mudah mengambil hak kita? Minta wang kembali sudah seperti meminta sedekah.

Puteri Sarah hilang RM 26k minta pengawai pemasaran pulangkan balik duit

Saya tidak mahu tahu tentang drama lain. Jika anda ingin menghina saya di belakang, saya tidak ambil pusing.

Yang saya tahu, saya mahu wang saya dikembalikan dari umrah yang anda ambil. Sedarlah atau tidak?” ujarnya dalam IG Story.

Sebelum ini, Puteri Sarah Liyana Megat Kamarudin mendakwa seorang pegawai pemasaran yang dilantiknya telah mengenakan caj sebanyak 45 peratus daripada keuntungan perniagaan yang diperoleh.

Pelakon itu menjelaskan bahawa dia telah menyewa individu tersebut sejak Oktober tahun lalu untuk menguruskan pemasaran produknya, namun prestasi kerja yang dilakukan tidak memenuhi standard yang ditetapkan.

Keadaan menjadi lebih buruk apabila individu tersebut tidak memenuhi janjinya untuk menjadi ejen atau stokis produk tersebut.

Puteri Sarah Liyana menyatakan dengan tegas bahawa beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pegawai pemasaran tersebut sekiranya masih enggan mengembalikan wang miliknya.

Baca Juga : ‘Muka kalau ‘elok’ tak apa, nak solekan bajet rupanya kau…’ mak andam geram karenah pelanggan