Punyalah teruk, cemburu dengan kakak sendiri sampai buat report polis

Terabai secara emosi boleh memberikan impak yang sangat negatif terhadap seseorang, dan hal ini dialami oleh seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun.

Beliau merasakan kedua-dua ibu bapanya memberi lebih kasih sayang dan perhatian kepada kakaknya, meninggalkan perasaan kecewa dalam dirinya. Dalam tempoh setahun, beliau telah membuat aduan sebanyak lapan kali di balai polis.

Menurut laporan South China Morning Post, kanak-kanak tersebut berasal dari wilayah Hunan di selatan China. Beliau sanggup berjalan sejauh satu kilometer dari rumahnya ke balai polis terdekat untuk melaporkan keluhannya.

Punyalah teruk, cemburu dengan kakak sendiri sampai buat report polis

Adalah diketahui bahawa terbaru, beliau membuat aduan pada pukul 3 petang, 28 Januari lalu selepas merasa marah dan sedih kerana bapanya lebih memilih kakaknya.

Dalam klip video yang terekam, budak lelaki itu terlihat duduk di sebelah seorang anggota polis beruniform, sambil menangis, marah, dan mencurahkan keluhannya. Malah, beliau tidak memakai seluar dalam walaupun cuaca sejuk, hanya mengenakan baju nipis ketika ‘melarikan diri’.

Sebelum ini, ibunya telah mengesahkan bahawa beliau telah melaporkan rungutan yang sama kepada polis sebanyak lapan kali. Ibubapa beliau juga mengakui bahawa mereka sibuk bekerja dan mungkin tidak menunjukkan cukup perhatian terhadap perasaan anak lelaki mereka.

Baca Juga : Gila la, Nasi Kandar sampai RM 222 sepinggan memang pecah rekod ni