Polis nafi makhluk asing turun, tapi netizen dedah apa yang berlaku sebenarnya

Polis telah memberikan tindak balas secara besar-besaran terhadap pergaduhan remaja di pusat beli-belah, dan kejadian itu mencetuskan teori mengenai keterlibatan makhluk asing setinggi 3 meter.

Lebih daripada 60 kereta polis dengan siren berbunyi telah dikerahkan di sepanjang jalan berhampiran pusat beli-belah Bayside Marketplace di Miami, Florida, pada malam 1 Januari yang lalu.

Sebuah klip video yang menjadi viral di platform media sosial menunjukkan lebih banyak kereta peronda tiba walaupun kawasan pusat beli-belah tersebut sudah dipenuhi dengan kenderaan polis.

Polis nafi makhluk asing turun, tapi netizen dedah apa yang berlaku sebenarnya

Seorang individu, dalam bahasa Sepanyol, menyatakan, “Panggilan untuk semua unit di bandar Miami. Kami tidak tahu apa yang berlaku. Beginilah keadaan apabila semua unit polis dikerahkan.”

Orang ramai melaporkan mendengar bunyi tembakan di dalam pusat beli-belah tersebut. Namun, laporan kemudiannya menegaskan bahawa bunyi tersebut sebenarnya disebabkan oleh bunga api yang dilemparkan oleh sekumpulan remaja yang merusuh di kawasan tersebut.

Polis memberitahu bahawa mereka telah mengiringi 50 remaja bawah umur keluar dari bangunan tersebut dan menahan 15 remaja yang terlibat dalam penderaan terhadap seorang pemandu di lokasi kejadian.

Sebuah klip video yang berasingan memaparkan siluet tubuh berwarna kelabu setinggi 3 meter bergerak perlahan di hadapan empat kereta polis. Namun, netizen menolak teori mengenai keterlibatan makhluk asing tersebut kerana kualiti video yang terlalu rendah.

Baca Juga : ‘Saya jadi gementar dan takut bila terdengar suara dari kubur tu’ wanita cerita pengalaman di kubur lama