Peti besi RM2.3 Juta milik Kak KM jumpa semula, dedah perompak adalah follower yang minta alamatnya

Usahawan sensasi, Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli meluahkan rasa syukur apabila sebahagian barang kemas dan peti besi yang dianggarkan bernilai RM2.1 juta berjaya ditemui semalam.

Difahamkan, barang rompakan yang disorok ditemui di dasar Sungai Sembrong, Batu Pahat, Johor.

Jelas Kak KM, dia ada di rumah ketika anggota polis datang untuk memberitahu berita tersebut. Pihak polis siap menunjukkan bukti gambar dan dia hanya mampu menangis.

Peti besi RM2.3 Juta milik Kak KM jumpa semula, dedah perompak adalah follower yang minta alamatnya

Betul orang cakap, kalau rezeki kita halal, memang akan dapat balik. Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah. Tak sangka, Allah SWT kembalikan semula hak saya. Ibaratnya, Tuhan pinjam sekejap dan pulangkan semula.

Paling mengejutkan apabila usahawan ini mendedahkan suspek merupakan pengikut media sosialnya dan tahu perkembangan dirinya.

Dia pernah minta alamat, konon-konon nak datang ke rumah untuk ambil produk.

Disebabkan itu, Kak KM mengambil pengajaran tidak akan mudah mempercayai orang lain dan akan meningkatkan kawalan keselamatan rumah.

Pengajaran kedua, kena lebih tingkatkan keselamatan di rumah. Walaupun ada CCTV, tapi penjenayah tetap boleh lakukan kegiatan jenayah mereka.

@hheaven_boy Peti Besi Kak Km Telah Ditemui.kredit kini tv BM#fyp #trendingnewsmalaysia #longervideos #viral #berita #beritatiktok #CapCut ♬ 3 minutes cooking song(863632) – furufuru

Anak kepada pelakon veteran, Normah Damanhuri ini juga bercadang untuk pindah rumah kerana merasakan tidak selamat tinggal di situ.

Baca juga: Malaysia jadi negara paling makmur selepas Singapura