Peminat gesa Amy Search berhenti menyanyi, “dah makin sumbang..”

Peminat gesa Amy Search berhenti menyanyi, “dah makin sumbang..”Era kegemilangan kumpulan lagenda tanah air.

‘Search’ pastinya dikenali di setiap pelosok Asia dan juga dunia. Alunan lagu berjudul ‘Isabella’ terutamanya sentiasa mendapat tempat di hati peminat tidak kira usia dan bangsa.

[bg_collapse view=”button-red” color=”#ffffff” expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ]</p>

 

Penyanyi yang bernama Suhaimi bin Abdul Rahman atau lebih mesra disapa dengan nama panggilan ‘Amy Search’ kini masih menghiburkan peminat peminat dengan lagu lagu yang tidak lapuk ditelan zaman.

Terbaru, menerusi perkongsian akaun yang bernama Dean Nsx Station di Tiktok, beliau berkongsi beberapa klip nyanyian terbaru Amy. Merujuk pada ruangan komen, rata rata memberikan kata kata positif dan ada juga yang meminta Amy supaya berehat kerana kelihatan seperti tidak mampu lagi membawa lagu dengan baik.

 

Lihat klip nyanyian lagu Isabella:

Jom lihat juga apa kata komen komen daripada orang ramai menerusi aplikasi Tiktok Dean:

Part pitching tinggi dia selalu suruh audience support, duduk rumah lah Amy, awak dah tak boleh nyanyi, sumbang. Bungkusss

Berterabur muzik..atau sound system barai .tu beza band malaysia dgn luar negara..luar negara tk bagus di tak main. jaga nama

Rasenya suara ok je. arrangment music atau volume tu telalu kuat sehingga mic tk kedengaran jelas.

Dihujung usia sepatutnya kne pencen dh. bnyk kn habis masa ditempat majlis² ilmu dekatkan diri dgn Allah Taala.

Jika dilihat dalam media sosial, difahamakan ramai juga peminat dilihat menghent4m Amy dan Nasir serta lebih memihak kepada Noordin dan Kid.

Dalam masa yang sama, ramai juga bersetuju dengan tindakan Amy dan Nasir bergabung kembali dengan Man Kidal dan Hillary yang juga nama yang besar dalam kalangan peminat Search.

Berdasarkan reputasi dan populariti, nama Amy, Nasir, Man Kidal dan Hillary sudah cukup besar sekali gus mudah untuk menarik peminat rock.

Bagaimanapun, apa yang berlaku ini sedikit-sebanyak turut merosakkan nama Search. Paling jelas ialah peminat Search sudah terbahagi kepada dua. Satu yang menyokong Noordin dan Kid, satu lagi menyokong Amy dan Nasir.

Kronologi kntr0versi Search bermula selepas Amy mengumumkan dia berundur daripada Search.

Difahamkan, ketika itu wujud perselisihan faham di antara Amy dan Nasir.

Peminat gesa Amy Search berhenti menyanyi, "dah makin sumbang.."

Bagaimanapun, kemuncak kepada kntr0versi ini ialah apabila Nasir, Amy dan waris keluarga pemain dram, Allahyarham Yazit Ahmad mendakwa pemilik syarikat Home of Champions, Mozylir Mokhtaruddin, Noordin dan Kid menggunakan nama Search untuk mengaut keuntungan tanpa kebenaran mereka.

Maka, selepas itu bermulalah ‘per4ng’ kenyataan di antara mereka sama ada di media arus perdana dan media sosial.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Akhir kalam, disini min mendoakan agar setiap anggota ‘Search’ kembali bersatu dan sentiasa menerima dengan baik antara satu sama lain. Hidup dunia hanya sementara, akhirat kekal abadi. Oleh itu, masyarakat juga dinasihatkan agar sentiasa memberikan kata kata positif buat ahli ahli ataupun bekas kumpulan ‘Search’ agar mereka sentiasa berbaik baik dan mempunyai pengakhiran hidup dengan baik.

Tonton Juga :

BACA LAgi : Menjelang Ramadhan, drama melayu aksi lucah bakal dipertonton di TV

Pemandu Grab bagi ‘free ride’ kepada wanita ini, sekali ini yang jadi lepas sebulan..

Merengek minta susu, bayi dibelasah ibu sendiri akhirnya meninggal dunia

[/bg_collapse]