Pelakon Noralbaniah dedah tahu kematian suaminya hanya selepas 2 minggu..

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Pelakon Noralbaniah dedah tahu kematian suaminya hanya selepas 2 minggu..[/bg_collapse]

 

Meski usianya yang sudah mengampiri usia 50 tahun, Nor Albaniah selalu berpenampilan seperti seorang gadis muda.

Walaupun usianya tak lagi muda, ramai yang tak menyangka usianya sudah menghampiri setengah abad ini masih terlihat bertenaga dan mempesona.

Memulakan kerjaya lakonan pada 1989, beliau ditawarkan oleh Ahmad Fauzee untuk menjayakan watak Tengku Noraini dalam filem Kolej 56.

Beliau berkahwin dengan pelumba kereta, Sudarman Daud pada tahun 1994 dan dikurniakan seorang anak perempuan bernama Syarra. Suaminya Sudarman meninggl dunia pada 10 jun 1996 akibat nahas jalan raya.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 pagi itu, kereta dipandu arwh Sudarman dikatakan terbabas dan melanggar pembahagi jalan sebelum terbalik beberapa kali. Pasangan itu dikatakan tercampak keluar ketika kereta terbalik, sebelum menghempap arwh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NORALBANIAH (@noralbaniah)

Sejak kematian suami, Nor Albaniah berkata, dia tidak pernah berkahwin lain dan hanya membesarkan anak tunggalnya seorang diri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NORALBANIAH (@noralbaniah)

Masih mengingati detik nger1 itu, Nor Albaniah berkata, suami meninggal dunia dalam perjalanan pergi menyambut ulang tahun kelahiran arwh pada 10 Jun 1996.

Pelakon Noralbaniah dedah tahu kematian suaminya hanya selepas 2 minggu..

“Kami mahu keluar menyambut hari jadi dan mengalami kemalangan nger1 dalam perjalanan. Suami meninggl dalam perjalanan ke hospital. Saya pula hanya mendapat tahu berita kemati4n selepas dua minggu berikutan saya cedera parah ketika itu,” katanya.

Lebih 3 dekad sebagai anak seni, dia tidak kisah menebalkan muka untuk menelefon produser untuk bertanyakan peluang pekerjaan.

Ibu tunggal ini berkata, dia brtuah memiliki kaka dan abang yang sentiasa prihatin mengmbil berat tentangnya selepas pemergian suami selepas 26 tahun akibat kmalangan jalan raya.

Tonton:

Berita Lain:

Pernah jadi pramugara, bekas kru bertugas kongsi perangai sebenar Anuar Zain, “tak sangka..”

Tinggal kenangan, 10 makanan ringan ini pernah popular dulu

Dapat gelaran ‘menantu dari neraka’, akhirnya Shikin Maembong bersuara