Pelakon dan pengarah ditangkap salah guna dadah

Nampaknya nama seorang pelakon lelaki yang dipetik netizen terkait dengan kes penyalahgunaan dadah adalah tepat. Sebentar tadi, kami ada melaporkan netizen telah memetik nama Niezam Zaidi selepas tersebar maklumat namanya ditangkap di WhatsApp.

Pelakon dan pengarah ditangkap salah guna dadah

Niezam Zaidi

Pihak produksi sebuah telefilem bagaimanapun tampil menyatakan mereka tidak terlibat dengan tangkapan pelakon mereka Niezam termasuk pengarah dan penolong pengarah. Ini kerana kesalahan yang dilakukan mereka bertiga adalah bersifat pribadi.

Syafiqa Zamri yang merupakan Penerbit Eksekutif Zamriez Golden Pictures Sdn Bhd mengakui penglibatan mereka. Rakaman drama di Kuala Kangsar sebenarnya sudah selesai Sabtu lalu dan mereka sepatutnya pulang ke Kuala Lumpur untuk menyambung rakaman di sini. Hanya Niezam sahaja yang tidak terlibat lagi kerana sudah selesai penggambaran.

Sepatutnya mereka dah selesai penggambaran dengan kami dan boleh pulang tapi mereka memilih untuk terus berada di homestay.

Syafiqa turut memaklumkan pihak mereka telah mengetahui penangkapan ini pada Ahad lalu tetapi tidak dapat mengulas lanjut kerana masih dalam siasatan.

Mereka juga akan menukar pengarah lain untuk memastikan baki penggambaran dapat berjalan lancar.

Mereka masih dalam tahanan bagi membantu siasatan. Setakat ini belum ada apa-apa perkembangan terbaharu yang boleh dikongsi.

Jadi terjawablah sudah siapa yang terlibat dan diharapkan netizen tidak lagi memetik nama sesiapa yang tidak terlibat dengan kes ini.

BACA JUGA :
Kajian dedah wanita berumur 53 tahun paling menikmati hubungan intim
Pelajar alami cacat kekal selepas didenda ‘ketuk-ketampi’ 150 kali
Tular buaya hidup dengan tayar motosikal terlekat di kepala sejak 2016