Pegawai polis kongsi cara elak whatsapp kena ‘hack’

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Pegawai polis kongsi cara elak whatsapp kena ‘hack’ check saman polis semak saman polis balai polis balai polis near me polis pangkat polis saman polis cek saman polis melalui no plat ketua polis negara koperasi polis[/bg_collapse]

 

Jadi apa cara untuk anda lakukan bagi menyelamatkan akaun whatsapp anda daripada di ‘hack’ atau di ‘hijack’ daripada sesiapa pun?

Pun begitu, sedar atau tidak sebenarnya penggunaan aplikasi whatsapp ini juga ada risikonya bila ada pihak yang tidak bertanggungjawab boleh menggodam Whatsapp anda untuk tujuan yang tertentu.

Jadi usah risau, ikut sahaja paparan video yang dikongsikan oleh seorang pegawai polis ini menerusi laman facebook Polis Daerah Taiping. Kaedah yang disarankan cukup mudah untuk dilakukan.

Boleh dikatakan semua antara kita menggunakan aplikasi Whatsapp untuk berhubung dengan ramai orang. Malah tidak dinafikan juga melalui aplikasi Whatsapp terbentukkan pelbagai group untuk memudahkan semua pihak.

Sebagai contoh group famili, group jiran, group sekolah anak-anak, dan pelbagai lagi group whatsapp yang ada di dalam telefon kita, lain tidak bukan tujuannya untuk memudahkan komunikasi untuk bertanya khabar, berkongsi info dan sebagainya.

Langkah 1 : Pergi ke aplikasi whatsapp di telefon anda.

Pegawai polis kongsi cara elak whatsapp kena 'hack'

Langkah 2 : Tekan titik tiga di bahagian kanan atas, kemudian akan keluar settings dan tekan Settings tersebut.

Langkah 3 : Setelah itu klik pula pada Account

Langkah 4 : Klik pula pada Two-step verification.

Langkah 5 : Akan keluar paparan seperti ini dan klik bahagian bawah ENABLE

Langkah 6 : Tetapkan nombor pin anda dan setelah ia dimasukkan scammer tidak akan dapat memasuki atau mengambil alih whatsapp anda.

Pegawai polis kongsi cara elak whatsapp kena 'hack' check saman polis semak saman polis balai polis balai polis near me polis pangkat polis saman polis cek saman polis melalui no plat ketua polis negara koperasi polis

TONTON :