Netizen dakwa konsert Akhir Zaman Siti Nurhaliza bertentangan dengan ajaran agama

Berikutan tekanan daripada beberapa pihak untuk menangguhkan konsert, Datuk Seri Siti Nurhaliza memaklumkan semalam bahawa dia tidak berniat untuk menangguhkan acara tersebut.

Dalam mengendalikan desakan ini, penyanyi terkenal tersebut memuat naik kenyataannya di Instagram (IG), menjelaskan faktor-faktor dan alasan mengapa Konsert Sebuah Epitome Saya Siti Nurhaliza akan diteruskan pada 9 Mac tahun ini.

Apabila meneliti ruang komen, terdapat pelbagai respon daripada pengikut yang berusia 45 tahun itu. Walaupun begitu, terdapat sebilangan netizen yang kelihatan tidak puas hati dengan keputusan tersebut.

Netizen dakwa konsert Akhir Zaman Siti Nurhaliza bertentangan dengan ajaran agama

Tidak mahu berdiam diri, penyanyi lagu Anta Pemana ini kemudian memberi respons kepada komen-komen tersebut, sambil turut mendoakan kesejahteraan individu yang berkenaan.

“10 Mac adalah tarikh yang ditetapkan untuk melihat anak bulan, saya membetulkan. Belum puasa lagi tetapi saya doakan kebahagiaan untuk anda dan keluarga,” katanya.

Sebelum ini, konsert yang akan diadakan di Axiata Arena, Bukit Jalil, telah menarik perhatian seorang mufti yang mencadangkan agar ia tidak dijalankan pada tarikh tersebut, memandangkan ia berhampiran dengan bulan Ramadan.

Sebelum ini, pada September 2022, penyanyi Awallah Dondang itu membuat keputusan menangguhkan Konsert Malai Solo yang sepatutnya berlangsung di Panggung Sari, Istana Budaya Kuala Lumpur.

Noraniza menjelaskan bahawa dia tidak menolak penangguhan konsert tersebut, yang dikaitkan dengan isu penglibatannya dalam Skim Rumahku Syurgaku (RKSK) yang didakwa mempunyai unsur penipuan.

Baca Juga : ‘Mak mertua nak ex-GF suami bukan aku’ luah wanita ini bikin kecoh