Minum kopi dalam gua tarikan baru pelancong ke Padang Besar

Untuk peminat pengembaraan yang menghargai pengalaman yang unik, Bukit Tau di Padang Lati Padang Besar, Perlis adalah destinasi terbaik untuk mengisi sisa cuti menjelang hujung tahun.

Di tempat tersebut, anda dapat menikmati secawan kopi berkualiti setanding jenama antarabangsa mewah dengan harga serendah RM5 sambil mengeksplorasi keunikan gua batu kapur.

Selain itu, anda juga berpeluang terlibat dalam pelbagai sukan ekstrem bersama anak-anak.

Minum kopi dalam gua tarikan baru pelancong ke Padang Besar

Pemandangan di Bukit Tau turut menarik, menawarkan pelbagai aktiviti yang seru.

Jangan lupa untuk merakam kenangan di Bukit Tau dengan latar belakang sawah padi yang berwarna kuning keemasan.

Dalam perkongsian pengalaman ke destinasi popular di utara Semenanjung Malaysia, Hasifah RYG, seorang pelayar TikTok, menyatakan bahawa kopi yang disajikan bersama roti bakar di sana memiliki rasa ‘sangat premium’ kerana menggunakan mesin barista.

“Vibes yang terdapat di sana sangat mahal dan sukar dijumpai di mana-mana tempat. Selain itu, terdapat aktiviti pemotoran ATV yang menarik,” katanya.

Beliau turut memberitahu bahawa pelancong dari luar Perlis tidak perlu bimbang tentang kekurangan kemudahan surau, kerana terdapat tempat wuduk dan ruang sembahyang yang bersih serta selesa di lokasi tersebut.

Baca Juga : Tak siapa peduli, pelakon Mak Jah sebak bila Rosyam Nor datang bagi kerusi roda dan belanja RM 500 setiap bulan