Merengek minta susu, bayi dibelasah ibu sendiri akhirnya meninggal dunia

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Merengek minta susu, bayi dibelasah ibu sendiri akhirnya meninggal dunia susu cair ikan susu semperit susu susu kambing bengkak susu susu besar susu omega susu pekat susu tepung [/bg_collapse]

 

Seorang suri rumah di Teluk Intan, Perak ditahan polis kerana dipercayai mendera bayi perempuannya sehingga menyebabkan kematian.

Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Ahmad Adnan Basri berkata, suspek berusia 33 tahun tampil menyerah diri pada jam lima petang pada hari yang sama di Balai Polis Teluk Intan.

[bg_collapse view=”button-red” color=”#ffffff” expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ]

Merengek minta susu, bayi dibelasah ibu sendiri akhirnya meninggal dunia

Sekadar gambar hiasan

Terdahulu, pihaknya menerima laporan mengenai kematian mngsa dari sebuah hospital swasta di Teluk Intan. Mangsa dihantar oleh ibunya setelah mendapati anaknya itu mengalami sesak nafas pada jam 2.30 pagi.

Merengek minta susu, bayi dibelasah ibu sendiri akhirnya meninggal dunia

Dalam pada itu, terdapat kesan luka besar pada bahagian lengan kanan, jari kelingking serta ada kesan Iuka koyakan pada celah jari telunjuk dan pada jari hantu kiri mngsa.

“Selain itu ada kesan gigitan berdekatan bahu lengan kiri, kesan parut sebelah kiri kaki, lebam di bawah lutut kiri.

Juga lebam di belikat kanan, dan ada beberapa lebam di seluruh belakang kanak-kanak berkenaan

Merengek minta susu, bayi dibelasah ibu sendiri akhirnya meninggal dunia susu cair ikan susu semperit susu susu kambing bengkak susu susu besar susu omega susu pekat susu tepung

Bedah siasat dilakukan di Bahagian Forensik Hospital Teluk Intan pada 10 Mac lalu mendapati sebab kematian mangsa adalah kecederaan di bahagian dada.”

Walau bagaimanapun, puunca si ibu mendera anak kandungnya itu adalah disebabkan tertekan gara-gara anaknya sering menangis dan berasa tidak selesa dengan wanita berkenaan.

Difahamkan, mngsa pernah dijaga oleh pengasuhnya sejak Jun 2020, namun suspek mengambil semula anaknya untuk dijaga pada Jun 2021.

Dalam pada itu, anak ketiga daripada empat adik beradik itu dikatakan sering menangis dan tidak selesa dengan ibunya sehingga menyebabkan dia didera.

Tonton:

Baca:

Doktor sahkan anak ke-7 Faizal Tahir yang baru lahir ‘down Syndrome’

Mengaku untuk puaskan nafsu, gelas kaca ditemui dalam pundi kencing gadis

Wanita tahan air mata tegur Kak Long hina OKU, melampau sangat
[/bg_collapse]