Maybank tawar program biasiswa 2022 untuk pelajar, ini cara mohon

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Maybank tawar program biasiswa 2022 untuk pelajar, ini cara mohon. maybank login maybank online maybank share price maybank online banking maybank appointment maybank customer service maybank near me klse maybank maybank credit card maybank hotline[/bg_collapse]

Maybank tawar program biasiswa 2022 untuk pelajar, ini cara mohon.Pemberian biasiswa kepada pelajar Malaysia yang layak untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi telah menjadi ciri utama usaha CSR Maybank sejak 1972. Ia merupakan komponen utama tema ‘Pendidikan’ daripada enam (6) tonggak Tanggungjawab Korporat yang diterima pakai oleh Yayasan Maybank, dengan objektif utama:

Memberi bantuan kewangan kepada pelajar yang layak dan berpotensi tinggi.

Wujudkan Saluran Paip Peringkat Kemasukan yang kukuh yang terdiri daripada graduan baharu daripada universiti peringkat atasan.

Memperkukuh reputasi Maybank sebagai majikan bakat terbaik, terutamanya dalam kalangan graduan baharu.

Setakat ini, hampir 2,000 pelajar Malaysia telah mendapat manfaat daripada program ini dengan akses untuk mendapatkan pendidikan prasiswazah berkualiti dalam pelbagai disiplin yang terpakai kepada perbankan dan kewangan daripada beberapa universiti terbaik di dunia.

Maybank tawar program biasiswa 2022 untuk pelajar, ini cara mohon

Bermula dari 2019, Program Biasiswa Kumpulan Maybank tersedia di negara-negara di mana Maybank mempunyai kehadiran tempatan yang ketara dan perkhidmatan perbankan penuh di Kemboja, Indonesia dan Filipina.

Biasiswa penuh diberikan kepada pelajar terpilih yang berpotensi tinggi dalam aktiviti akademik dan kokurikulum serta kualiti kepimpinan yang cemerlang, yang ditaja untuk belajar di universiti peringkat tinggi di Malaysia, Australia, United Kingdom dan Amerika Syarikat.

Biasiswa ini turut menampung kos penuh tuisyen dan yuran pendaftaran, dan perbelanjaan berkaitan termasuk buku, penginapan, dan elaun sara hidup.

BIDANG TAJAAN
Program dan kursus yang ditaja termasuk:

Perakaunan
Kewangan
Pengurusan
Pemasaran
Teknologi maklumat
Ekonomi
Perbankan
Aktuari
Matematik
Sumber Manusia
Psikologi
Perniagaan
Undang-undang
Statistik
Pelaburan
Pengurusan Risiko
Kursus berkaitan sedia masa hadapan (iaitu pengaturcaraan, pengekodan, reka bentuk kreatif, sains data, aplikasi mudah alih, reka bentuk web, dll)

APA YANG DITAWARKAN PROGRAM BIASISWA KUMPULAN MAYBANK?
PEMBIAYAAN
Kumpulan Maybank menyediakan biasiswa penuh yang meliputi kos tuisyen dan yuran pendaftaran, tablet, dan perbelanjaan berkaitan termasuk buku, penginapan, dan elaun sara hidup.

PROGRAM PEMBANGUNAN
Untuk memastikan para sarjana kami terlibat, sejajar dan dimaklumkan tentang perkembangan terkini dalam Kumpulan Maybank. Aktiviti berikut akan dianjurkan untuk pemegang biasiswa kami:

Bengkel & Program Duta
Kem Boot & Aktiviti Bina Pasukan
Pembelajaran Berasaskan Komuniti
Penglibatan Pemegang Biasiswa dengan EXCO/Pengurus Kanan
INTERNSHIP
Memberi pendedahan tentang pengalaman kerja-kehidupan dalam Kumpulan Maybank dan menyediakan para sarjana untuk bersedia kerjaya.

PENEMPATAN
Pemegang biasiswa terikat dengan Bank dan biasiswa itu menawarkan peluang pekerjaan sebaik sahaja tamat pengajian.

PERMOHONAN
Mohon di SINI

HUBUNGI
Untuk pertanyaan berkaitan biasiswa, e-mel di [email protected]
Untuk kesulitan/masalah teknikal, sila e-mel ke [email protected]

TONTON :

BACA:

Aksi ghairah ular tunjuk ‘tarian tiang’ kejutkan orang ramai

Whatsapp Syuk Sahar kepada isterinya didedah kepada umum, kantoi habis..

‘King’ Myvi buat hal lagi, “steering macam kereta sport..”