Mangsa rogol pukul bapa kandung kini dirujuk JKM

Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Negeri Sembilan telah mula mengenal pasti ahli keluarga lain yang terlibat dalam kes rogol dan pukulan ke atas seorang remaja berusia 17 tahun di Kendong, Rembau, baru-baru ini.

Rosnah Sardi, Pengarah JKM Negeri Sembilan, menjelaskan bahawa tindakan tersebut diambil untuk menilai kesesuaian penempatan kanak-kanak tersebut dalam tempoh akan datang.

Walau bagaimanapun, beliau menegaskan bahawa jika tiada ahli keluarga yang mampu menjaga kanak-kanak tersebut, JKM akan menjadwalkannya untuk ditempatkan di institusi JKM.

Mangsa rogol pukul bapa kandung kini dirujuk JKM

“Tujuannya adalah untuk melindungi dan menjaga. JKM juga akan memastikan kanak-kanak ini dapat melanjutkan persekolahan walaupun setelah ditempatkan di mana-mana tempat,” katanya kepada pemberita pada sesi temubual di tempatnya.

Pelindung JKM akan mengawasi perkembangan kanak-kanak tersebut dan memberikan kaunseling bagi membantu mengatasi trauma yang dialami.

Rosnah juga menyatakan bahawa mangsa kini sedang menjalani rawatan di Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) di Kuala Pilah, dan dilaporkan berada dalam keadaan baik.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Deputi Superintenden Hazri Mohamad, memberitahu bahawa reman suspek, yang tamat semalam, telah dilanjutkan selama lima hari sehingga 1 Februari bagi membantu dalam siasatan kes ini.

Pada 24 Januari lalu, media melaporkan bahawa seorang remaja perempuan telah menjadi mangsa pukulan yang teruk daripada bapanya menggunakan pelbagai objek sehingga mengalami kecederaan dan kemudiannya dibawa ke Hospital Tampin.

Baca Juga : SUAMI DURJANA ! Lacurkan Isteri Sendiri Demi Duit