Majlis kahwin hanya hidang mi segera timbul pelbagai reaksi

Pasangan pengantin memerlukan persediaan yang rapi untuk majlis kahwin, termasuk pemilihan baju sanding, penentuan lokasi majlis, penentuan hantaran, dan menyusun menu untuk tetamu kenduri.

Namun, satu majlis kahwin di Indonesia telah memperkenalkan elemen unik dengan menyediakan pelbagai jenis mi segera sebagai hidangan di majlis tersebut.

Video yang menunjukkan booth mi segera di majlis kenduri tersebut telah dikongsikan melalui akaun TikTok villa_srimanganti, dan telah mendapat lebih dari dua juta tontonan.

Majlis kahwin hanya hidang mi segera timbul pelbagai reaksi

Dalam video berdurasi 18 saat, terlihat booth mi segera menyediakan pelbagai perisa, termasuk Indomie ayam bawang, Indomie Soto, dan Indomie biasa.

Booth mi segera ini membolehkan tetamu memilih perisa mi yang diinginkan, dan staf yang berkhidmat di booth tersebut akan memasak mi tersebut dengan pelbagai topping seperti telur, bebola daging, dan sayur-sayuran.

Banyak netizen memberikan respon positif terhadap konsep menu mi segera ini, mengakui bahawa mi segera yang dimasak oleh orang lain mungkin lebih sedap berbanding yang dimasak sendiri di rumah.

Walaupun begitu, ada juga yang memberikan pandangan bahawa idea ini mungkin tidak sesuai dilaksanakan di kampung kerana mungkin mendapat kritikan dari jiran-jiran.

Va’ada beberapa yang berpendapat bahawa menu mi segera ini mungkin bukan satu-satunya pilihan makanan yang disediakan untuk tetamu di majlis kahwin tersebut, dan pengantin mungkin juga menyediakan pelbagai gerai makanan lain di majlis tersebut untuk membolehkan tetamu memilih menu dari berbagai booth yang disediakan.

Baca Juga : Agong buka rahsia, Haiza adalah penyanyi kegemaran Almarhum Ayahanda