Lelaki simbah muka wanita dengan minuman, sekali wanita itu peninju Muay Thai

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Tags” ]Lelaki simbah muka wanita dengan minuman, sekali wanita itu peninju Muay Thai. Seorang lelaki di Bangkok, Thailand terima padah selepas selamba menyimbah minuman keras di atas kepala seorang gadis yang sedang makan, hanya kerana pelawaannya ditolak. Lelaki, simbah, muka Wanita, muka, Wanita, simbah, minuman, peninju Muay Thai, peninju, lelaki Bangkok, Bangkok, Thailand, viral Thailand, new Thailand, terima padah, menyimbah minuman keras, simbah minuman keras, seorang gadis, seorang, gadis, makan, sedang makan, kerana pelawaannya, ditolak, pelawaaan, Pareploy Saeaia, Pareploy, Saeaia, simbah air kepada peninju, wanita hari ini, berita harian, berita malaysia terkini, berita Malaysia, viral, post viral, viral terkini , isu semasa Malaysia, isu semasa, berita viral Malaysia, berita viral tiktok, viral tiktok.[/bg_collapse]

Lelaki simbah muka wanita dengan minuman, sekali wanita itu peninju Muay Thai. Seorang lelaki di Bangkok, Thailand terima padah selepas selamba menyimbah minuman keras di atas kepala seorang gadis yang sedang makan, hanya kerana pelawaannya ditolak.

Tular di media sosial Thailand Isnin lalu seorang lelaki dengan selambanya menyimbah minuman keras di atas kepala seorang gadis yang sedang makan bersama rakan-rakannya di sebuah gerai tepi jalan. Lelaki tersebut didakwa membuat sedemikian selepas pelawaannya untuk minum bersama ditolak wanita tersebut.

Malang tak berbau, tindakan lelaki itu membawa padah selepas dia ‘dibantai’ semula gadis tersebut yang rupa-rupanya peninju Muay Thai profesional. Menerusi rakaman yang tular itu, Pareploy Saeaia dalam keadaan basah dilihat menendang lelaki tersebut berkali-kali sambil memaki hamun.

Pareploy merupakan seorang peninju wanita dengan rekod 40 kemenangan dalam 50 pertarungan sepanjang kariernya. Lebih hebat lagi, dia juga digelar ‘Pareploy KwaThon-Soong’ yang membawa maksud ‘sepakan kanan ibarat balak’. Menurutnya, dia hanya mempertahankan haknya sebagai wanita.

Wanita Cantik Sebenarnya Peninju Profesional

Lelaki simbah muka wanita dengan minuman, sekali wanita itu peninju Muay Thai. Seorang lelaki di Bangkok, Thailand terima padah selepas selamba menyimbah minuman keras di atas kepala seorang gadis yang sedang makan, hanya kerana pelawaannya ditolak. Lelaki, simbah, muka Wanita, muka, Wanita, simbah, minuman, peninju Muay Thai, peninju, lelaki Bangkok, Bangkok, Thailand, viral Thailand, new Thailand, terima padah, menyimbah minuman keras, simbah minuman keras, seorang gadis, seorang, gadis, makan, sedang makan, kerana pelawaannya, ditolak, pelawaaan, Pareploy Saeaia, Pareploy, Saeaia, simbah air kepada peninju, wanita hari ini, berita harian, berita malaysia terkini, berita Malaysia, viral, post viral, viral terkini , isu semasa Malaysia, isu semasa, berita viral Malaysia, berita viral tiktok, viral tiktok.

Kalau perkara ini berlaku keatas wanita lain, mungkin mereka tidak akan respon. Tapi, lelaki itu pilih mngsa yang salah sebab saya seorang peninju.

Susulan kes tersebut, Pareploy telah membuat laporan polis dan kedua-duanya menyelesaikan kes tersebut dengan meminta maaf, dan didenda 1,000 baht (RM128) setiap seorang. Lelaki itu juga telah dibuang kerja sebagai kakitangan sebuah hotel dengan alasan tindakannya telah mencemarkan reputasi tempat kerjanya.

Hormati hak, pertahan maruah wanita. Masyarakat Muslim sepatutnya jadi contoh

Wanita perlu dapat menikmati kebebasan dan keselesaan. Orang ramai perlu ada kesedaran supaya melindungi wanita, menjaga diri dan kehidupan mereka setiap masa. Era menduduki jawatan kanan melalui tindakan yang keterlaluan secara fizikal tertentu perlu dihentikan.

Ini adalah tanggungjawab utama lelaki iaitu melindungi maruah dan kebebasan wanita. Tanggungjawab ini telah ditetapkan kepada kita dalam kitab suci al-Quran. Oleh itu, masyarakat yang sepatutnya paling jelas menjaganya adalah dalam kalangan Muslim.

Wanita adalah khazanah masyarakat pada abad ke-21. Mereka bebas berpakaian dan berbual serta bebas bergerak ke mana sahaja. Jadi, maruah lelaki ialah memastikan hak wanita untuk bebas.

Selain itu, adalah mustahil bagi mana-mana masyarakat untuk membangun dan hidup aman damai, selagi wanitanya tidak selesa atau dilayan umpama warga kelas kedua.

Inilah permasalahan terpenting yang perlu diselesaikan oleh mereka yang mahu membina tamadun terbaik bagi masa depan umat manusia.

Apabila wanita semakin menikmati kebebasan dan keselesaan, masyarakat akan semakin rapat dengan masa depan lebih baik. Dunia yang membolehkan 3.5 bilion wanita berwajah ceria setiap hari sepatutnya menjadi matlamat bagi kita semua.

Baca:

6 tahun buaya ini tersekat tayar di leher, ini kesudahan yang berlaku

Shuib dedah hajat arwah Siti Sarah terhadap Permaisuri Agong, kini segalanya tercapai

Anggota polis diturunkan pangkat gara-gara bawa isteri bersiar guna helikopter