Lelaki ‘Baby Face’ kegilaan wanita ini buka rahsia dating lebih 100 wanita dalam masa 10 tahun

Seorang lelaki berusia 45 tahun menyatakan keyakinannya bahawa dia berhak memiliki isteri yang tinggi dan cantik kerana penampilannya yang kelihatan muda dan masih bujang, selepas menghadiri lebih daripada 100 janji temu yang diaturkan oleh seorang pencari jodoh terkenal di Hangzhou, wilayah Zhejiang di timur China.

Pencari jodoh yang terkenal itu, Wang Zhihui, berusia 70 tahun, telah mengaturkan pelbagai ‘blind date’ untuk lelaki tersebut selama satu dekad. Feng, lelaki tersebut, dikatakan sangat memilih dan selektif dalam memilih calon isteri.

Feng menegaskan bahawa calon isterinya mesti lahir selepas tahun 1990, memiliki kecantikan, ketinggian tidak kurang daripada 160 sentimeter, dan berasal dari Hangzhou.

Lelaki 'Baby Face' kegilaan wanita ini buka rahsia dating lebih 100 wanita dalam masa 10 tahun

Feng, yang mempunyai ketinggian 172 sentimeter, menyatakan bahawa dia tidak akan menerima wanita yang ketinggian 159 sentimeter ke bawah kerana dia “perlu mempertimbangkan generasi akan datang,” mencerminkan keinginannya untuk mempunyai anak pada masa depan.

Walaupun Feng meyakinkan Wang bahawa dia berhak memilih pasangan hidupnya kerana penampilannya yang kelihatan muda dengan wajah ‘baby face’, Wang menyatakan bahawa harapan Feng terlalu tinggi.

Wang, yang merupakan seorang jurutera di institusi awam dan warga tempatan Hangzhou, menyatakan bahawa masalah terbesar yang dihadapi oleh Feng adalah sifat kedekutannya.

Meskipun memiliki kelebihan sebagai jurutera dan sebagai warga tempatan, Wang mengkritik sikap Feng yang tidak membeli minuman untuk pasangan janji temunya, malah beberapa kali memberi isyarat untuk melakukannya.

Beberapa netizen juga memberikan pandangan mereka, menyatakan bahawa wajah ‘baby face’ tidak akan menjadi faktor yang utama dipertimbangkan oleh wanita, dan ada yang mengesyorkan Feng untuk terus kekal bujang.

Baca Juga : Selama ni orang tak pandang, rupanya bunga kertas banyak khasiat tersembunyi