Lapar sangat tu..kucing jalanan makan sambil air mata menitis buat netizen sebak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Lapar sangat tu..kucing jalanan makan sambil air mata menitis buat netizen sebak gambar kucing comel kucing comel kucing persia gambar kucing kucing hutan makanan kucing nama kucing sangkar kucing kucing bengal[/bg_collapse]

 

Dapat dilihat keadaan kucing itu yang menangis ketika sedang makan, mungkin sudah berhari-hari ia kelaparan.

Sedih bila mendengar kes-kes kekejaman terhadap haiwan jalanan yang semakin menjadi-jadi.

Syahdu !!! Gelagat kucing jalanan kelaparan ini makan sambil menitiskan air mata

Lapar sangat tu..kucing jalanan makan sambil air mata menitis buat netizen sebak

[bg_collapse view=”button-red” color=”#ffffff” expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ]

Meskipun hukuman dikenakan, ia seolah-olah tidak memberi kesan kepada orang lain agar tidak menyiksa haiwan yang tidak bersalah ini.

Haiwan yang tidak bertuan pasti susah untuk mencari makanan sendiri, selain tempat untuk berlindung. Ada kalanya mereka makan sekali sehari, dan ada juga mereka berlapar hingga berhari-hari lamanya.

Seorang pengguna Facebook, Balinda Arifin telah berkongsi kisah sedih apabila beliau memberikan makanan kepada seekor kucing yang sedang kelaparan.

Mana tidaknya, kucing berkenaan dilihat mengalirkan air mata apabila dapat merasa makanan, mungkin sudah berhari-hari ia dalam keadaan kelaparan. Ia sekaligus menyebabkan wanita ini serta suaminya menangis sama, mengenangkan nasib kucing jalanan itu.

Lapar sangat tu..kucing jalanan makan sambil air mata menitis buat netizen sebak

“Allahuakbar menitik airmata bila tengok dia makan sambil menangis.. Selalu saya bagi makan kucing kat bawah apartment tapi kucing ni tak pernah nampak..

Tapi tadi dia muncul Dr dalam hutan memanggil.. Nasib dia bijak saya umpan dengan wetpud suruh dia panjat pagar.. Dia terus panjat.. Suami ambik terus bagi makan.. Tengah cakap dengan dia tengok airmata dia mengalir.. Dengan kita2 sekali menangis..”

Lapar sangat tu..kucing jalanan makan sambil air mata menitis buat netizen sebak gambar kucing comel kucing comel kucing persia gambar kucing kucing hutan makanan kucing nama kucing sangkar kucing kucing bengal

“Ckp dkt dia mkn la syg.. Hari2 tggu dkt sini ya nnt mama bg mkn.. Sambil dia mkn keluar airmata.. Bila lap mengalir lagi.. Ambik peluk dia syg2 dia br dia ok x nangis dh.. Kecik lagi ni dlm umur 6bln jantan.. Saya panggil cikki..

“Semoga dia dn semua kucing jalanan sihat dn sentiasa dilindungi”.

Hantaran wanita ini juga menjadi tular di Facebook, yang turut mendapat perhatian orang ramai yang bersimpati dengan keadaan kucing berkenaan. Dikesempatan ini, orang ramai diingatkan agar tidak berlaku kejam terhadap hidupan, termasuklah haiwan dan alam sekitar.

Tonton:

Baca:

Wanita baru lahirkan anak ketiga rayu bantuan, respon netizen lain pula jadinya

Cara mudah elak berus cat anda keras lepas guna, hanya lakukan ini sahaja

Rakyat Russia berebut beli McDonald’s buat kali terakhir, berjaya jual balik harga RM1.5K

[/bg_collapse]