Lain kali kena hormat ‘orang lama’, 2 sahabat teruk diganggu dalam hutan sebab sombong dan celupar dalam hutan

Ketenangan alam semula jadi menyembuhkan kegelisahan yang terpendam dalam fikiran seseorang.

Bagi Aiman, setelah hampir dua minggu menghadapi ujian akademik yang mencabar, kedatangannya ke sebuah hutan lipur yang baru dibuka di pinggir ibu kota adalah satu kelegaan yang dinanti-nantikan.

Ditemani oleh rakan setianya, Reza, Aiman tiba di lokasi tersebut. Mereka berdua terperanjat dengan ketenangan kawasan tersebut, malah Aiman menyatakan bahawa tempat ini mungkin akan menjadi pilihan popular dalam masa yang singkat.

Lain kali kena hormat 'orang lama', 2 sahabat teruk diganggu dalam hutan sebab sombong dan celupar dalam hutan

Namun, keheningan itu segera terputus apabila Reza melontarkan soalan tentang sejarah kelam tempat tersebut. Aiman menceritakan kisah lama tentang kampung yang pernah berdiri di situ, tetapi lenyap secara tiba-tiba dalam satu malam yang diiringi gempa bumi dahsyat, meninggalkan hanya rumah ketua kampung yang berdiri teguh.

Meskipun legenda tempatan menyatakan bahawa tempat itu dikutuk kerana amalan ilmu hitam, Aiman tidak terlalu mempercayai cerita tersebut. Bagi mereka, tempat itu hanya pondok pengawal yang terbiar.

Dalam keheningan malam, dua sahabat ini mengatur perkhemahan dan merancang untuk menikmati waktu mereka bersama dengan berbagai aktiviti di alam semula jadi.

Namun, keadaan berubah mendadak apabila Aiman keluar sendirian dan mengalami pengalaman yang menakutkan di tepi sungai. Sebuah bola api muncul di hadapannya dengan suara garau yang menakutkan, dan sebelum dia menyedari, dia terdapat di hadapan sebuah batu dengan kepalanya yang berdarah.

Dengan cepat, Aiman dan Reza meninggalkan tempat tersebut tanpa bertolak ansur, sambil berjanji untuk tidak pernah kembali. Mereka meninggalkan belakang kenangan misteri yang mereka alami, memilih untuk tidak mencari jawapan dan membiarkan rahsia tempat itu terkubur bersama masa lalu.

Baca Juga : Rahsia nak dapat ayam rangup sebijik macam kedai mamak popular