Kes PU Azman, mahkamah benarkan jaminan keseluruhan

Kes PU Azman, mahkamah benarkan jaminan keseluruhan. Belum selesai kes lama, muncul pula tuduhan baharu. Itulah nasib PU Azman selepas dia dida.kwa atas tiga lagi pertuduhan terhadap tiga remaja lelaki.

Kesemua pertuduhan di buat di M.ahkamah Majistret melibatkan d.akwaan melakukan secara fizikal yang dilakukan pada 20 Februaru dan 10 Jun lalu di Sungai Udang.

Sekadar info, Azman Shah Alias atau lebih dikenali sebagai PU Azman ialah penceramah bebas, pengacara dan pelakon lelaki Malaysia.

Didakwa Tiga Lagi Tuduhan Baru ke atas PU Azman

Bakatnya dicungkil menerusi rancangan TV realiti terbitan ASTRO, Pencetus Ummah musim kedua.

Azman atau mesra dengan sapaan Cik Man, 41, did.akwa mengikut Seksyen 14a Akta Kes.alahan-Ke.alahan S.eksual terhadap Kanak-Kanak 2017 yang boleh dip.enjara sehingga 20 tahun dan boleh juga dikenakan hukuman s.ebat, sekiranya disabitkan ke.salahan bagi setiap p.ertuduhan.

Dia jua did.akwa menggalakkan komunikasi melalui aplikasi Whats.App dengan dituduh mengikut Seksyen 11 1b akta kes.alahan-kes.alahan terhadap kanak-kanak 2017 yang memperuntukan hukuman p.enjara sehingga tiga tahun.

K.es berkenaan melibatkan dua m.angsa remaja lelaki berusia 17 tahun.

Sementara itu, di M.ahkamah Majistret pula, Azman berdepan dengan tuduhan melakukan perbuatan mel.ampau terhadap seorang remaja lelaki berusia 19 tahun.

Perbuatan itu did.akwa dilakukan di sebuah rumah di Sungai Bertek, Klang pada 10 Jun lalu.

Kes.alahan itu dilakukan mengikut Seksyen 337d Kanun kes.eksaan yang boleh dip.enjara sehingga dua tahun sekiranya dis.abitkan kes.alahan.

Pend.akwaan dikendalikan Timbalan Pend.akwa Raya, Nurul Qistini Qamarul Abrar manakala pendakwah berkenaan diwakili peguam Fahmi Adilah.

Azman mengaku tidak bers.alah atas kesemua pertuduhan tersebut.

M.ahkamah membenarkan jaminan keseluruhan sebanyak RM 24,000 bersama seorang penjamin dan syarat tambahan tidak menganggu m.angsa, keluarga dan saksi penda.kwaan selain perlu melapor diri di balai polis berhampiran setiap awal bulan bermula Disember.

Sebutan semula bagi kesemua k.se ditetapkan pada 12 Januari 2023.

BACA JUGA:

Bercerai 3 kali, Zarina dilihat mesra bersama cikgu swimming

Kes dera Adik Bella ditangguh kerana alasan Siti Bainun

Amyra Rosli dan Amar Baharin Kongsi Kegembiraan Beli Kereta, Mengundang Pelbagai Respon Daripada Netizen