‘Kau ingat kami semua ni ayam ke bagi dedak?’ niat baik tuan rumah dihina penginap

Seorang tuan rumah homestay telah mengungkapkan rasa kecewa melalui platform media sosial selepas menerima tetamu yang tidak bersyukur terhadap kemudahan yang telah disediakan.

Melalui perkongsian yang dikongsi oleh Memory Homestay Durian Tunggal, tuan rumah menyuarakan kekecewaan kerana perkhidmatan tambahan yang diberikan tanpa bayaran telah dikritik sebagai barang murah.

“Dengan menyebut Bismillah, saya mendapati kekuatan untuk berkongsi di sini.

'Kau ingat kami semua ni ayam ke bagi dedak?' niat baik tuan rumah dihina penginap

Adakah saya bersalah jika saya hanya mampu menyediakan beras jasmine jalal import & telur gred B lotus untuk tetamu? Saya tulus ikhlas.

Ini bukanlah kandungan palsu. Ini adalah hakikat sebenar. Pemilik homestay yang berasa sedih,” tulis tuan rumah.

Menerusi tangkapan skrin perbualan WhatsApp, tetamu mengungkapkan ketidakpuasan hati terhadap bahan makanan percuma yang diberikan oleh tuan rumah, seperti beras, telur, dan roti.

Pengadu menyatakan bahawa tidak hanya barang-barang tersebut tidak mencukupi, tetapi mereka juga tidak berpuas hati dengan jenis beras yang disediakan.

“Homestay awak guna beras apa ni? Kami tidak selera makan nasi seperti ini. Telur gred C atau D ni? Kami ramai, tapi hanya 12 biji telur?”

“Harga homestay seolah-olah hotel, tapi beras yang diberikan biasa saja?”

Diketahui, tetamu hanya dikenakan bayaran RM250 semalam untuk 4 bilik berhawa dingin, suatu harga yang dianggap sangat munasabah.

Walaupun demikian, tetamu tetap tidak puas hati dan meragukan keperluan tuan rumah menyediakan beras wangi atau beras basmathi yang setara dengan harga homestay yang dikenakan.

“Kami bukan ayam yang boleh diberi makan beras seperti ini. Lagipun, kicap sos yang diberikan hanya cap Jalen. Seperti duduk di homestay bajet. Walaupun rumah cantik, tetapi beras dan telur yang diberikan agak memalukan,” luahnya.

Walaupun dilayan dengan kurang sopan, tuan rumah homestay tetap sabar dalam menangani situasi tersebut.

Dalam ruangan komen, banyak netizen yang merasakan kemarahan terhadap tetamu yang tidak bersyukur tersebut.

Pada masa yang sama, netizen juga mendoakan agar tuan rumah homestay tersebut dimurahkan rezeki atas kemurahan hati dan kebaikan yang dilakukan.

Baca Juga : Tindakan Artis Wanita Terkenal Yang Meramas ‘Aset’ Peminatnya Menimbulkan Kemarahan Di Kalangan Warganet.