‘Kami belum nikah’ Puteri Sarah tepis tuduhan sudah kahwin dengan Andi

Pelakon terkenal, Puteri Sarah Liyana, 39 tahun, merasa kesal dengan desas-desus yang mengatakan dia akan berkahwin dengan rakan perniagaannya yang juga aktor Indonesia, Andi Arsyil, 37 tahun, yang semakin mencetus kontroversi.

Puteri Sarah menjelaskan bahawa dia merasa kurang selesa dengan dakwaan tersebut kerana ia berpotensi mencetuskan fitnah.

Dia menekankan bahawa hubungannya dengan Andi hanyalah sebatas rakan perniagaan, di mana mereka bersama-sama menjalankan perniagaan produk penjagaan kulit dan tudung.

'Kami belum nikah' Puteri Sarah tepis tuduhan sudah kahwin dengan Andi

“Hubungan saya dengan Andi pada masa ini hanya sebatas rakan perniagaan, di mana kami berdua menjual produk penjagaan kulit dan tudung bersama. Ia tidak lebih daripada itu.

“Saya tidak suka bila ada orang membuat kenyataan sebegitu kerana ia boleh membawa fitnah. Terutama sekali, saya dan Andi hanya bersahabat rapat dan terlibat dalam perniagaan bersama.

“Jika Andi mengetahui tentang gosip ini, mungkin dia juga tidak akan berasa selesa.

“Bagi saya, apabila seseorang membuat kenyataan seperti itu, itu tidaklah baik. Malah, kawan-kawan saya juga tidak pernah memberi sebarang kenyataan sebegitu. Tiba-tiba, seseorang sahaja memutuskan untuk membuat kenyataan sedemikian,” katanya.

Puteri Sarah menegaskan bahawa pada masa ini, dia belum memikirkan tentang perkahwinan dan lebih ingin memberi tumpuan kepada anak-anaknya dan perniagaannya.

Apabila ditanya tentang perancangan untuk berkahwin kali kedua, dia menjelaskan bahawa itu bukan dalam perancangan buat masa ini.

“Bukan sekarang dan belum masanya lagi. Pada masa ini, saya ingin memberi tumpuan sepenuhnya kepada anak-anak dan perniagaan. Insya-Allah, saya akan mula mengambil bahagian dalam penggambaran semula pada akhir bulan ini.

“Saya kini 100 peratus memberi tumpuan kepada perniagaan setelah menamatkan penggambaran beberapa drama dan teater baru-baru ini,” katanya.

Sebelum ini, Puteri Sarah pernah mendirikan rumah tangga dengan Syamsul Yusof pada 8 Mac 2014. Walau bagaimanapun, mereka bercerai talak satu pada 14 Jun tahun lalu. Dari perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua cahaya mata, Syaikhul Islam, 7 tahun, dan Summayah, 5 tahun.

Baca Juga : Ini cara hilangkan kesan getah pisang pada mata pisau