Inilah pesawat paling kurang penumpang, hanya dua orang saja

Dua beranak dari Cape Town, Afrika Selatan, mengalami pengalaman yang unik apabila mereka menjadi penumpang tunggal di pesawat syarikat Emirates semasa bercuti ke Switzerland.

Zoe Doyle, 25, dan ibunya, Kimmy Chedel, 59, meluangkan waktu yang mengujakan sebagai penumpang tunggal dalam kelas ekonomi pesawat tersebut, dengan gambaran bahawa mereka menjadi perhatian eksklusif New York Post.

Mereka terbang dari Kepulauan Seychelles ke Switzerland, dengan singgah di Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE), dan Doyle sangat teruja menceritakan pengalaman yang luar biasa tersebut.

Inilah pesawat paling kurang penumpang, hanya dua orang saja

“Kami tidak menyedari bahawa hanya kami yang menjadi penumpang pesawat. Mungkin kami adalah sebahagian daripada segelintir penumpang yang bertuah mengalami pengalaman unik ini dalam penerbangan antarabangsa yang besar.

“Apabila kami memahami bahawa ia adalah musim tengkujuh di Seychelles dan juga hari Krismas, mungkin inilah sebabnya tiada penumpang lain yang berkongsi penerbangan dengan kami,” katanya.

Doyle dan Chedel, yang dalam perjalanan ke Switzerland untuk menyambut perayaan Krismas, berkongsi bahawa pengalaman penerbangan yang luar biasa itu bukan sahaja membendung rasa bosan tetapi juga mendatangkan kegembiraan, terutamanya dengan penyertaan mesra kru kabin.

“Ia sungguh menyeronokkan. Kami berbual dengan pramugari dan merakam video lucu bersama mereka.

“Kru kabin turut mengeluarkan kamera Polaroid dan memakaikan pakaian seragam pramugari kepada ibu saya. Ia benar-benar mengasyikkan,” kata Doyle, yang berasal dari Montreal, Kanada, dan kemudiannya berpindah ke Cape Town.

Baca Juga : India adalah ‘pendatang’, Gerakan desak PN kecam kenyataan Tun M