Ingatkan beli untuk pelaris sekali lain yang jadi, banjir dah dua kali

Banyak peniaga Melayu gemar menggantung potret individu yang dianggap sebagai ‘pembawa rezeki’ atau pelaris jualan di gerai dan premis mereka, dan amalan serupa juga diamalkan oleh seorang usahawan di London.

Usahawan tersebut menggantung imej seorang kanak-kanak perempuan berambut pendek berwarna perang yang mengenakan baju merah di premisnya.

Namun, yang menarik perhatian adalah bahawa premis tersebut bukan mendapat ‘rezeki’ yang diharapkan, sebaliknya, ia dilanda banjir kilat sebanyak dua kali.

Ingatkan beli untuk pelaris sekali lain yang jadi, banjir dah dua kali

James Kislingbury dari London Bridge Experience berkongsi pengalaman menariknya, menyatakan bahawa situasi tersebut merupakan sesuatu yang belum pernah dialaminya sebelum ini.

“Dalam perjalanan pulang, saya menghadapi masalah dengan kereta, enjin hidup tetapi radio tidak berfungsi dan telefon juga tiada sambungan.

Kami mengeluarkan lukisan yang dibalut dengan kertas dan kad bod dari kereta… terdapat titisan air di dahinya, apa yang pelik adalah air tidak mengalir,” ujarnya.

London Bridge Experience, yang merupakan lokasi pelancongan, turut menyaksikan kejadian aneh lain seperti bunyi tapak kaki di tangga, serta pemadaman rawak untuk televisyen, kamera, dan wi-fi di tempat tersebut.

Ketika membawa pulang potret tersebut, James menghadapi lebih banyak kejadian aneh. Bapa mertuanya jatuh sakit, dan mesin basuh pinggan mangkuk serta pembakar roti di rumahnya meletup.

Potret tersebut sebelum ini telah dijual di sebuah kedai amal di East Sussex dengan ungkapan “Dia sudah kembali!!! Dijual dua kali dan dikembalikan dua kali! Adakah awak cukup berani?”

Kejadian menarik berlaku apabila seseorang yang membelinya pada bulan Ogos mengembalikannya ke kedai Pusat Nasihat dan Perwakilan Hastings setelah hanya satu malam.

Pemilik seterusnya memberitahu bahawa dia dikejar oleh figura hitam hantu selepas membawa pulang lukisan potret tersebut.

Baca Juga : Inilah wajah wanita pertama terkaya di dunia