GPS tak minat layan Langkah Dubai, terus sokong Anwar

GPS menegaskan tidak minat untuk menyertai ‘Langkah Dubai’ yang didakwa dirancang oleh pihak tertentu untuk menjatuhkan Kerajaan Perpaduan.

Fazzrudin Abdul Rahman, Ketua Setiausaha Politik Premier Sarawak dan Timbalan Ketua Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), menyatakan bahawa GPS akan terus menyokong Kerajaan Perpaduan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, hingga Pilihan Raya Umum akan datang.

Fazzrudin menekankan bahawa stabilkan pentadbiran dan pemulihan ekonomi adalah keutamaan.

Beliau merujuk kepada Pengerusi GPS, Tan Sri Abang Johari Abang Openg, yang telah menyatakan pendirian yang sama.

gps

GPS menolak terlibat dalam drama politik yang boleh menggugat kestabilan pentadbiran dan usaha pemulihan ekonomi.

Fazzrudin menegaskan bahawa GPS memfokuskan keutamaan pada kestabilan politik dan pembangunan negeri.

Beliau menyatakan bahawa Sarawak telah berjaya mendapatkan semula beberapa hak negeri dan bahawa Kerajaan Perpaduan di bawah pimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menangani beberapa isu berkaitan dengan perjanjian dalam MA63.

Fazzrudin menolak dakwaan Voon Lee Shan dan Parti Bumi Kenyalang (PBK) yang mahu GPS mengambil peluang daripada ‘Langkah Dubai’.

Menurutnya, Voon dan PBK hanya berusaha untuk mengganggu kestabilan politik negeri dan memanaskan keadaan demi kepentingan politik mereka sendiri.

Pada akhirnya, Fazzrudin menegaskan bahawa GPS akan terus setia dan menyokong Kerajaan Perpaduan dalam usaha untuk membangun dan memulihkan ekonomi negara.

Baca juga : Akhirnya, Malaysia diiktiraf dan dinobat sebagai negara paling aman dan makmur