Cikgu terkejut pindah sekolah dapat surat cinta dari murid, sekali ini yang ditulis

Guru-guru yang telah mengemukakan permohonan pertukaran sekolah pasti merasa gelisah menanti keputusan permohonan mereka, sambil bimbang permintaan mereka akan ditolak.

Namun, bagi seorang guru, situasinya menjadi dilematik apabila beliau berjaya dipindahkan ke tempat baru dan menerima mesej yang tidak disangka-sangka dari seorang murid di sekolah lama.

Murid perempuan tersebut menghantar mesej memohon agar guru tersebut tidak pindah, menyatakan kurang semangat untuk pergi ke sekolah baru dan menyatakan perasaan kasih sayangnya terhadap guru tersebut.

Cikgu terkejut pindah sekolah dapat surat cinta dari murid, sekali ini yang ditulis

Guru tersebut, yang lebih dikenali sebagai Cikgu Jamie, telah memuat naik mesej murid tersebut di laman sosial.

Cikgu Jamie baru-baru ini dipindahkan ke sebuah sekolah rendah di Tumpat, Kelantan, setelah mengajar lebih setahun di sebuah sekolah rendah di Gua Musang, Kelantan. Beliau mengakui bahawa permohonan pertukaran itu adalah atas inisiatifnya sendiri untuk lebih dekat dengan keluarga.

Pada awal 2023, beliau memohon untuk dipindahkan dan merasa gembira kerana dapat berkhidmat lebih dekat dengan kampung dan keluarganya. Walaupun terkejut dengan perpindahannya yang cepat, beliau bersyukur kerana dapat bersama keluarga.

Cikgu Jamie mengakui perasaan sedih dengan perpindahannya kerana terpaksa meninggalkan hubungan mesra dengan murid-murid di sekolah sebelumnya. Beliau menyatakan bahawa hubungan di sekolah terdahulu lebih akrab kerana sekolah tersebut tidak ramai murid.

Walau bagaimanapun, beliau mengakui tidak sempat memberitahu murid-muridnya tentang perpindahannya, dan murid yang menghantar mesej itu tidak mengetahui keputusan perpindahan tersebut sehingga sekolah dibuka.

Cikgu Jamie mengaku terkejut menerima mesej daripada murid perempuan yang meluahkan perasaannya, dan beliau memilih untuk tidak membalas mesej itu untuk mengelakkan menyentuh perasaan murid tersebut.

Guru berusia 31 tahun ini juga berkongsi bahawa menerima banyak mesej dari murid-muridnya yang menyatakan kejutan dan rindu setelah perpindahannya.

Meskipun terdapat kesedihan kerana meninggalkan murid-murid terdahulu, Cikgu Jamie mempunyai rancangan untuk mengunjungi sekolah lama dan mengucapkan selamat tinggal kepada murid-muridnya apabila berkesempatan.

Beliau memberi nasihat agar murid-muridnya terus cemerlang di mana jua mereka berada dan menjadi individu yang hebat dalam segala bidang.

Baca Juga : Netizen terkejut anak usahawan kosmetik nak beli Brabus macam beli baju