Biar betul Mira Filzah penyokong negara haram Yahudi?

Nak boikot pun biar berpada jangan sampai menuduh serta menfitnah sesama sendiri dan ada yang tak pasal-pasal jadi korban akibat kelemahan dari pihak kita sendiri.

Baru-baru ini, ramai pengguna media sosial melancarkan gerakan Blockout2024 dengan memboikot selebriti Hollywood yang tidak menyokong Palestin.

Bukan sahaja artis luar negara, gerakan tersebut turut dilakukan netizen tempatan dengan menyenaraikan beberapa orang artis yang menjadi wajah untuk beberapa jenama terkenal antarabangsa yang diboikot.

Terbaharu, seorang pengguna aplikasi X yang dikenali sebagai Nabilla meluahkan rasa tidak setujunya dengan segelintir wargamaya yang turut menyenaraikan nama pelakon, Mira Filzah.

Menurut Nabilla, Mira Filzah merupakan selebriti tempatan yang tidak henti-henti memuat naik hantaran mengenai kejadian yang berlaku terhadap saudara Islam di Palestin.

Saya tak setuju nama Mira Filzah tersenarai. Dia tak pernah henti muat naik segala isu melibatkan kejadian yang berlaku di Palestin.

Hantaran tersebut meraih perhatian wargamaya yang rata-ratanya bersetuju dengan ciapan yang ditulis Nabilla.

Sekadar info, gerakan Blockout2024 ini dibuat susulan majlis Met Gala 2024 yang berlangsung pada hari yang sama Palestin diserang oleh tentera Israel.

Antara artis tempatan yang disenaraikan bagi gerakan ini termasuklah Daiyan Trisha, Nadhir Nasar, Dahlia Rizal dan ramai lagi.

Baca juga : Pertubuhan ‘Ayahanda’ haram ditangkap