Bersatu tak sedar diri mahu kerusi Umno

Timbalan Ketua Umno Johor Nur Jazlan Mohamed mengulangi pendirian parti itu untuk tidak menyerahkan kerusi tradisi parti mereka kepada Bersatu pada pilihan raya umum akan datang.

Nur Jazlan menyindir Bersatu yang menurutnya lesu di peringkat bahagian.

“Pemilihan Bersatu sebenarnya akan berlangsung pada bulan depan iaitu September tetapi sekarang masih tak selesai-selesai lagi pemilihan di peringkat bahagian. Nampak sangat Bersatu peringkat bahagian sangat lesu.

“Kepimpinan Bersatu Johor pun tak boleh kawal, apatah lagi untuk mengawal keadaan di bahagian. Lepas itu ada hati nak kerusi banyak dan suruh orang Umno sokong mereka,” katanya seperti dilapor Utusan Malaysia, semalam.

Justeru, Nur Jazlan mengingatkan Setiausaha Agung Bersatu Hamzah Zainuddin agar memastikan persidangan dan pemilihan parti Bersatu dijalankan mengikut peraturan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS) bagi mengelakkan parti itu diharamkan.

“Ini juga supaya Bersatu tidak melalui pengalaman getir Umno pada tahun 2018 yang pernah diancam untuk diharamkan walaupun patuh kepada peraturan dan prosedur ROS,” katanya

Berita penuh : https://malaysiakini.com/news/537519