Atlet gimnastik Malaysia macam muka Syed Saddiq, jadi bualan warganet

Atlet gimnastik Malaysia macam muka Syed Saddiq, jadi bualan warganet. Saat Sukan Sea Hanoi, Vietnam sedang giat berlangsung, ada tumpuan lain yang telah menarik perhatian penonton. Ada rakyat Malaysia yang matanya kini sedang tertumpu kepada seorang atlet gimnastik lelaki ini.

Ketampanannya telah membuatkan pengulas sukan sendiri tertumpu kepadanya, siap sempat berseloroh mengenai paras rupa dan kemahiran sukannya.

Macam Syed Saddiq- Netizen

Dalam masa 2 jam, keratan video yang dikongsikan semula di TikTok ini telah meraih hampir 100K jumlah tontonan.

Ramai netizen mula tertanya-tanya gerangan atlet tersebut, selain penampilannya, mereka terhibur dengan cara pengulas mention kekacakannya itu, malah warganet turut perhatikan bahawa rupa atlet ini persis dengan bekas Menteri Sukan, Syed Saddiq.

Atlet gimnastik Malaysia macam muka Syed Saddiq, jadi bualan warganet

Bukan sahaja di di TikTok, di Twitter juga gambarnya tertumpu kepadanya mereka juga menyifatkan perkara yang sama apabila melihat rupa atlet ini.

https://twitter.c om/BeingPozMe/status/1526133771401297921?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1526133771401297921%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Flobakmerah.com%2Fmiliki-rupa-persis-syed-saddiq-ramai-netizen-cair-tengok-atlet-gimnastik-malaysia%2F

Muhammad Sharul Aimy Kamarul

Untuk pengetahuan, atlet ini bernama Muhammad Sharul Aimy Kamarul, berusia 20 tahun dan dia merupakan anak kelahiran Terengganu.

Lapor Sinar Harian, dia dan atlet gimnastik lelaki Ng Chun Chen meraih pingat perak selepas mereka mempamerkan aksi cemerlang pada kejohanan Egyptian Pharaohs Cup 2021 di Mesir pada 19 Disember lepas.

Mereka memenangi acara palang sejajar (parallel bars) dan melombol (vault), yang berlangsung selama tiga hari bermula 17 Disember.

BACA:

Laku khianat : Awal Ashaari buka cerita sebenar yang berlaku

Harga barang melambung, Farahdhiya tangguh dulu hasrat buka restoran

Kekosongan jawatan guru gred 41, jom memohon