Aliff Syukri berang orang tak puji dia bayar zakat puluh juta

Datuk Seri Aliff Syukri, seorang usahawan yang kerap menjadi tumpuan kontroversi, kembali menjadi sasaran kritikan atas kandungan yang dianggap berlebihan.

Tidak hanya kontennya yang menjadi tumpuan, banyak yang merasa terganggu melihatnya mengambil wanita yang dikritik oleh banyak pihak untuk menjadi model tudungnya.

Sebelum ini, Aliff telah mengambil Mira yang dikatakan terlibat dalam hubungan asmara dengan suami majikan sendiri, dan yang terkini ialah Ira Kaza sebagai model tudungnya.

Aliff Syukri berang orang tak puji dia bayar zakat puluh juta

Aliff meminta orang ramai untuk melihat situasi ini dari sudut positif dengan memberi kasihan kepada mereka yang dikritik, kerana mencari pekerjaan menjadi lebih sukar bagi mereka.

“Jika saya tidak memberi pekerjaan kepada orang yang kau burukkan itu, mereka tidak akan mendapat pekerjaan.

Jika mereka melakukan perkara yang tidak baik, bukan saya suruh mereka menjadi model tudung… apa masalah netizen,” katanya

Aliff menambahkan bahawa selama ini dia telah melakukan kebaikan dengan membayar cukai kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan memberikan zakat hingga puluhan juta ringgit.

Beliau menyuarakan rasa kecewa kerana orang Melayu cenderung untuk mengabaikan perbuatan baik dan hanya memberi perhatian kepada perkara yang buruk.

“Inilah orang Melayu, perkara baik tidak dihargai, hanya perkara buruk yang diberi perhatian.

Saya membayar cukai dan zakat puluhan juta, adakah orang melihatnya?

Oleh itu, saya nasihatkan agar jangan menilai perkara ini dari sudut negatif,” tambahnya.

Walau bagaimanapun, ramai orang awam telah muak dengan taktik pemasaran yang digunakan oleh usahawan ini, dan banyak yang memilih untuk tidak membeli produk daripadanya.

Baca Juga : Ingatkan sampah sekali lelaki ni jumpa sesuatu buat dia jadi jutawan