Akhirnya Aisyah Aziz tampil berhijab

Mengikuti pembelajaran memantapkan solat selama setahun telah memberikan impak besar kepada penyanyi asal Singapura, Aisyah Aziz, dalam mendalami agama Islam dengan lebih mendalam.

Nur Aisyah Aziz, yang kini berusia 30 tahun, berkongsi bahawa tindakannya tersebut bagaikan jawapan kepada doa yang pernah dipanjatkannya kepada Allah SWT ketika berusaha memperbaiki diri.

“Setahun yang lalu, saya berdoa kepada Allah untuk memberikan hidayah, membolehkan saya mendapat petunjuk-Nya dan menjadi lebih kuat untuk melepaskan apa yang perlu.

Akhirnya Aisyah Aziz tampil berhijab

“Saya tidak menyangka bahawa doa saya akan dijawab dengan memberi peluang untuk menjadi lebih kuat. Saya diuji dengan dugaan pada 23 Januari tahun lalu sebagai petunjuk daripada-Nya.

“Saya memperbaiki amalan solat setelah mendapat inspirasi daripada seorang rakan, dan cara ini memberikan ketenangan jiwa,” katanya.

Aisyah menulis luahan ini dalam Instastory miliknya pada Ahad, sempena pembukaan lembaran baru tahun 2024.

Sejurus itu, Aisyah turut berkongsi bahawa selama proses pembelajaran tersebut, dia lebih memahami erti kesederhanaan dan tidak lagi mengejar kehidupan duniawi.

Lebih menyentuh, hubungannya dengan kedua ibu bapanya juga semakin erat, dan dia turut berkesempatan untuk menunaikan umrah di Tanah Suci Makkah pada akhir tahun sebelumnya.

“Saya kini lebih memahami makna sederhana. Saya mendapati diri menangis sendiri dan merenung tentang cara untuk mengelakkan perkara yang berkaitan dengan dunia.

“Hubungan dengan ibu bapa saya semakin baik, dan saya turut dapat menjalankan ibadah Umrah pada akhir tahun,” katanya.

Penyanyi asal Singapura ini juga memperlihatkan penampilan baharu dengan memakai hijab.

“Ada banyak perkara yang mungkin dapat saya kongsi, tetapi mungkin saatnya belum tiba. Mungkin ia adalah perkara antara saya dan Allah sahaja,” ujarnya.

Baca Juga : Nabawi dan Raudah akan dihadkan bagi semua lapisan jemaah