Adam Corrie bengang rakan artis tabligh berhutang tak mahu bayar

Pelakon berusia 55 tahun, Adam Corrie, merasa kecewa apabila dikhianati oleh seorang kenalan dalam industri lakonan yang kini aktif sebagai ahli kumpulan tabligh.

Kekecewaan tersebut muncul kerana individu tersebut tidak mematuhi janji untuk mengembalikan baju yang dipinjamnya dan masih belum menyelesaikan beberapa perkara yang lain.

Menurut Adam, beliau menyediakan baju sebagai sponsor kepada kenalan dalam industri lakonan yang kini terlibat dalam kumpulan tabligh.

Adam Corrie bengang rakan artis tabligh berhutang tak mahu bayar

Beliau memberikan empat helai baju dan menegaskan bahawa kenalan tersebut boleh memilih baju yang diinginkannya.

“Saya memberikan empat helai baju. Saya berkata, kau pilihlah sendiri baju yang hendak dipinjam. Lepas itu, saya berpesan lagi, selepas selesai penggambaran, jika kau tak sempat basuh atau hantar dobi, pulangkan baju itu kepada saya.

Saya sanggup basuh sendiri kerana rasa kasihan kepada rakan yang ketika itu tiada pekerjaan,” ungkap Adam kepada HibGlam.

Namun, kekecewaan melanda apabila sehingga kini, sudah tiga tahun berlalu, Adam masih tidak menerima sebarang tindakan daripada kenalan tersebut dalam mengembalikan baju tersebut.

Adam berusaha menghubungi kenalannya itu melalui telefon, tetapi tetap tidak mendapat respons.

Adam, atau nama penuhnya Adam Corrie Lee Abdullah, juga berkongsi bahawa ini bukan kali pertama dia dikhianati oleh individu yang sama.

Ia bukan sahaja berlaku sekali, malah dua kali kerana Adam mempunyai niat yang baik untuk membantu.

“Kekecewaan ini juga melibatkan individu yang sama ketika rumahnya dilanda banjir. Dia meminta bantuan, dan saya membantu dengan pasukan saya sendiri.

Setelah banjir, banyak harta bendanya musnah. Sekali lagi, dia meminta pertolongan. Kali ini, dia ingin menjual jam tangannya dengan harga RM250.

Saya membelinya dengan harga RM400.

Saya telah membayar wang, tetapi jam tangan masih belum saya terima hingga sekarang,” jelas Adam.

Baca Juga : Akhirnya remaja mangsa bahaman buaya ditemui