16 telefon dirembatnya, polis sedang buru suspek

Polis kini mengesan suspek yang terlibat dalam insiden pecah masuk sebuah kedai telefon bimbit di Jalan Betik 1, Taman Kota Masai, pada awal pagi hari ini.

Superintendan Mohd Sohaimi Ishak, Ketua Polis Daerah Seri Alam, menyatakan bahawa laporan mengenai kejadian itu diterima dari pemilik premis, seorang lelaki tempatan berusia 35 tahun.

Menurut siasatan awal, kejadian tersebut dilaporkan berlaku pada jam 4.38 pagi, dan suspek didakwa mencuri 16 unit telefon bimbit pelbagai jenis, dengan nilai anggaran mencapai RM19,161.

16 telefon dirembatnya, polis sedang buru suspek

Kes tersebut kini sedang disiasat mengikut Seksyen 457 Kanun Keseksaan.

Mohd Sohaimi Ishak menjelaskan bahawa maklumat daripada orang awam sangat dihargai, dan mereka yang mempunyai informasi boleh menghubungi pegawai penyiasat, Asisten Superintendan Hapizee Zulkarnain Md Puzi, melalui talian 012-7532276 atau 07-3864222 untuk membantu dalam siasatan.

Sejak awal pagi, video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang berdurasi tiga minit 16 saat telah menjadi viral di media sosial.

Video tersebut memaparkan dua lelaki berselindung dengan topi keledar dan pelitup muka ketika memecah masuk kedai telefon bimbit.

Baca Juga : Memang magik, sofa kini jadi mesin duit, apa kes ni