Tengah hantar jenazah, ada pula orang mengaji dalam van

Sebuah video yang viral di media sosial Indonesia memperlihatkan detik-detik misteri yang dialami oleh seorang pemandu ambulans.

Dalam video tersebut, pemandu ambulans tersebut mengalami pengalaman aneh selepas menghantar jenazah pada waktu dini hari. Laporan dari portal berita Okezone kelmarin mendedahkan peristiwa ini.

Dalam video yang dimuat naik di platform TikTok, pemandu ambulans tersebut terlihat memandu sendirian setelah menyelesaikan tugasan menghantar jenazah di Kampung Labuhan, Serang, wilayah Banten pada 16 Januari lalu.

Tengah hantar jenazah, ada pula orang mengaji dalam van

Dalam cubaannya untuk menghilangkan rasa bosan, dia memutuskan untuk merakam perjalanannya, memaparkan pemandangan jalan yang sunyi pada waktu tersebut.

Tiba-tiba, dalam video itu, terdengar suara wanita sedang membaca surah Yassin.

Keanehan terletak pada fakta bahawa suara tersebut tidak berasal dari radio kenderaan dan pemandu ambulans itu sendiri berada dalam keadaan berseorangan semasa detik-detik tersebut.

Keterangan yang menyertai hantaran tersebut menjelaskan, “Terdengar suara wanita mengaji selepas pulang dari menghantar jenazah ke Labuhan sekitar pukul 2 pagi (waktu tempatan).

Disebabkan keadaan jalan yang sunyi, saya merakam perjalanan sebagai persediaan sekiranya berlaku sesuatu.”

Kejadian ini menambah misteri seputar pengalaman paranormal atau ketidakbiasaan yang dialami oleh pemandu ambulans tersebut, meninggalkan banyak orang dalam kehairanan dan membuat video tersebut menjadi perbualan hangat di kalangan masyarakat.

Baca Juga : Hati-hati kalau dengar anak batuk bunyi ‘whoop’, cepat bawa pergi hospital